2020. április 15., szerda

Megyeri Judit: Rózsakői rejtélyek I.

Holttest az Ambróziában


Megyeri Judit írónőnek ez a második könyve, ám azt kell, hogy mondjam talán még egy leheletnyivel jobban is tetszett, mint az első könyve A múlt bűnei, melyről itt olvashattok. 

Már a borító - Ashley Redwood munkája - és a cím is sokat elárul a történetről. A cégéren látható kávészemekből kirakott A betű nagyon ötletes, kreatív megoldás, mind a könyvben, mind a borítón. 

Köszönöm az írónőnek, hogy elolvashattam ezt a kivételes történetet!


"Amikor azzal az emberrel kell összefognod, akitől legjobb lenne távol tartani magad, a következmények beláthatatlanok..."
Már az első oldaltól magával ragadott a történet. Az írónőtől megszokott írói stílus visszaköszönt a lapokról, ismét egy alaposan kidolgozott, izgalmas kötettel bővült a romantikus krimi szekció.

A karaktereket szépen kidolgozta az írónő, a fő-, főbb szereplők szerethetőek voltak, Flórával könnyű volt azonosulni. 
A titokzatos holttest kilétére hamar fény derül. Sőt azt is megtudjuk ki, kik játszhattak szerepet halálában, kinek szúrhatta a szemét a férfi. Persze túl egyszerű lenne, ha az első gyanú beigazolódna a tettesről, így mi olvasók is csak a történet végén ismerjük meg a valódi gyilkost. Mindenki más gyanúsnak tűnik, de az igazi elköveti ártatlanként járkál a kávézóban. 
A nyomozásban és a bűnügy leleplezésében Flórának a volt osztálytársa Ben Burke nyomozó segített, akivel lassanként közelebbi viszonyba is kerültek. Természetesen a rendőrség is ráállt az ügyre, bár gyanúsnak tűntek, mintha az őrsről lenne egy besúgója Makai polgármesternek, akiről kisebb-nagyobb gaztettek kerültek napvilágra. 
Végül segítséggel sikerült elkapni egy bűnözőt és magát a gyilkost is, aki nehogy lelepleződjön majdnem megölte lebuktatóját. 
Mindeközben Ben barátja Alex múltjából is derülnek ki elmetett titkok, melyek fenekestül felforgatják az életét. 

Megyeri Judit ismét egy remek romantikus krimivel ajándékozta meg a műfaj szerelmeseit. Karaktereit igazi hús-vér emberek tulajdonságaival ruházza fel, nem esik át a Hollywood-i történetmesélésbe, túlzásokba. Ennek köszönhetően még valóságosabbnak tűnnek a könyvben leírtak, mintha valóban velünk, körülöttünk történne az eset. Nagyon tetszett, hogy magyar helyszínben, magyar szereplőkben gondolkodott, így közelebb éreztem a szívemhez a leírtakat. 

Kellemes romantika bűnügyi nyomozásba ágyazva. 

Kíváncsi vagyok, hogyan fonódik össze Flóra és Ben története? Vagy érdekel ki és milyen indokkal gyilkolt az Ambróziában? Rendeld meg a Kiadótól ! 

Nincsenek megjegyzések: