2020. április 10., péntek

Kazsimér Nóra: Félia és a Nurd-völgyi örökös

Kazsimér Nóra a Fyvone irodalmi, kulturális oldal bloggere. Oldalát már követem egy ideje, mindig érdekes, izgalmas témákról, könyvekről olvashatok nála. A közelmúltban pedig egy nyereményjáték keretén belül megnyertem Nóra fantasy könyvét, ami egy különleges világba kalauzolt. 
"Aztán ahogy kezdtek összemosódni lehulló pillái mögött a betűk, azzal együtt felsejlett egy mesébe illő álomvilág, és minden másra csendesség borult."
A történet már az elején rejtélyesen indult, hiszen Feliának egy - az elhunyt szerelmétől rámaradt - levelet kellett követnie, ami egy elhagyott faluba, Dorasba vezette. Itt kalandok sorozata vette kezdetét két falszellemnek, feljegyzéseknek és egy állóórának köszönhetően.  



Felia szemszögén keresztül megismerhetünk egy különleges,ám nem teljesen veszélytelen világot, tele varázslényekkel, mesei elemekkel valódi problémákkal, veszélyekkel tűzdelve. Nurd-völgy különös titkokat rejt, ami felnyitja Felia szemét férje titkáról, amit neki kell tovább őrizni, védeni. Ehhez Nurd-völgyből kap segítséget, nem is akárkinek a személyében. 

Először sok titok, érdekesség lappang a sorok között, majd, ahogy kibontakozik a cselekmény és a tetőfokára hág a bonyodalom elérkezik a megoldás is. Azaz fény derül arra, hogy az idegennek hitt Clarissa és Hegarty-nak mi köze van a férjéhez és Nurd-völgy örököséhez. A segítés mellett komoly szerepet tölt be Kilian is, aki tudtán kívül megmenti a valódi örököst.

Egy kedves, különleges, fantasy elemekkel dúsított történetet kaptam, amit kamaszoknak és felnőtteknek egyaránt ajánlok. Aki szereti a kalandokat, az nem fog mellé ezzel a könyvvel! 

Nincsenek megjegyzések: