2020. április 19., vasárnap

Tina Seelig: Bárcsak 20 évesen tudtam volna mindezt!

Hogyan fedezzük fel a problémákban a lehetőségeket, és fordítsuk őket a hasznunkra?


Nagyon hasznos, kreatív, önfejlesztő könyv. Ebben az időszakban különösen jól jöhet, fejlődhetünk általa, új perspektívából szemlélhetjük a dolgokat. Így a nehéz vagy szinte megoldhatatlan feladat is könnyebben vehető.
"Alapszinten minden tudás a bukásból ered"
Köszönöm keresztanyámnak ezt a könyvet, aki jól tudja, mikor milyen könyvre, írásra van szükségem! 

Tina Seelig a Stanford Egyetem Menedzsment-tudományi Karának tanára, ahol vállalkozástudományt, innovációt és kreativitást oktat. Doktori címét az orvosi karon szerezte idegtudomány témában. Dolgozott tanácsadóként, szoftverfejlesztőként, számos sikerkönyv szerzője.

A szerző saját tapasztalatait, tanítványainak adott feladatait mutatja be, amiket hihetetlen kreativitással oldottak meg. Emellett különböző feladatokról olvashatunk, ahol elsőre sok-sok akadály mutatkozik, ám egy másik perspektívából szemlélve az akadály legyőzhető és könnyen megoldható lesz. 
"Legtöbbünk életét kisebb-nagyobb kudarcok szegélyezik. A legfontosabb, hogy képesek legyünk felállni"
A leírtak rávilágítanak arra, hogy ne üljünk hosszan egy probléma felett, hanem - a megszokott helyett - próbáljuk meg egy teljesen új nézőpontból szemlélni az esetet. Néha épp a legegyszerűbbnek tűnő dolog lehet a jó megoldás, csak legtöbbször legyintünk, hogy áh ez túl könnyű így, vagy biztos hosszabb út vezet a használható végeredményhez. 
"... bizonyíték van rá, hogy sikereink és kudarcaink aránya állandó. Ezért ha több sikerre vágysz, több kudarcot kell elviselned. A kudarc a siker másik oldala, és nem léteznek egymás nélkül"
Inspiráló írás arról, hogy érdemes kilépni a komfortzónánkból, új dolgokat kipróbálni, embereket megismerni, beszélgetni velük. Sosem tudhatjuk, milyen információval, ismerettel gazdagodunk, ami hasznos lehet a későbbiekben.  

Szeretnéd könnyebben venni az életet, új nézőpontból szemlélni a dolgokat? Rendeld meg a könyvet a Bioenergetic Kiadó oldaláról. Emellett sok más érdekes, fejlesztő könyvet találsz az oldalon! 

Nincsenek megjegyzések: