2024. április 29., hétfő

Lewis Howes: A győztesek gondolkodása

Szabadítsd fel elméd erejét, hogy még ma elkezdhesd élni a legjobb életed


A könyvesboltban találtam rá erre a könyvre, így ez nem egy várólistás, tervezett olvasmány volt. Ennek ellenére kár lett volna kihagynom. Ismét egy remek olvasmánnyal gazdagodtam.
"… bármi történjen, kritika mindig lesz. Ez az ára annak, hogy éljük az életünket. Nem hagyhatod, hogy ez döntse el, milyen lesz a történeted."

Szimpatikus volt a könyvben, hogy a szerző részletesen ismerteti a saját elakadásait, nehézségeit. Majd bemutatja, hogyan sikerült kikeverednie a gödörből és állt talpra, s épített karriert magának.  Inspiráló, motiváló történetet kaptam. A szerző kifejti, hogy rengeteg múlik a gondolkodásunkon, azon, hogy mire fordítjuk a figyelmünket, mit helyezünk előtérbe. 

A szerző története mellett ismert személyek nehézségeibe, útkeresésébe is bepillanthatunk. Többek között ilyen Dwayne Johnson esete. Úgy érzem, erőt ad, ha ismert emberek küzdelmeivel találkozunk. Erőt ad, meríthetünk az ő sikertörténeteikből. Jó látni, hogy a hétköznapokban ők is ugyanolyan halandó, esendő emberek, mint bárki más. 


Fejezetről-fejezetre egyre többet tudtam meg arról a gondolkodásmódról, mely méltán viseli a győztesek gondolkodása címet. A szerző pontról pontra vette, milyen szokásokat kel elhagyni ahhoz, hogy egy jobb, teljesebb életet élhessünk, elérve a célunkat.
Kiderült, hogy nem mindegy, hogyan fogalmazunk meg és tűzünk ki magunk elé egy célt. Ezt a célt fel kell építeni, jelezni, hogy napról napra mit teszünk az elérése érdekében. Emellett segítséget kapunk abban is, hogyan derítsük ki, miért kételkedünk önmagunkban, majd pedig miként akadályozzuk ezt meg. A magunkban való hit már szinte fél siker a célunkhoz vezető úton. 

A félelmeinket igenis le lehet győzni, csak kitartás és elhatározás kell hozzá. Na meg persze egy kis útmutatás a hogyanhoz. Ezt képviseli Lewis Howes is, aki hasznos tanácsokkal, információkkal látja el az olvasót.

Számomra igazi belső utazás volt ez a könyv. Elkezdtem felismerni, mi az, ami kudarcérzetet vált ki bennem, s miért félek sokszor cselekedni. Mindezek legyőzéséhez számos ötletet jegyeztem fel magamnak, melyekkel már nem szabok gátat a terveimnek, sőt utat nyitok előttük.


Nincsenek megjegyzések: