2023. augusztus 6., vasárnap

Nick Trenton: Az önterápia művészete

Útmutató a fejlődéshez, az öntudatra ébredéshez és érzelmeid megértéséhez


Nick Trenton szerzőtől ez a második önismereti, pszichológiai, önsegítő olvasmányom. 

A borító letisztult, illik a cím és a kötet témájához. A könyv részekre van osztva, melyek fejezeteket alkotnak. Minden egyes résztéma lezárásakor kapunk egy összegzést, az addig olvasottakról, tanultakról. Így könnyebben rögzülnek bennünk az információk, melyeket a saját hasznunkra tudunk fordítani. 

E könyvet bátran ajánlom mindenkinek, akiket érdekel az önismeret, az öngyógyítás. Elsősorban mégis azoknak lehet igazán nagy segítség, akik már-már rászánnák magukat egy közös ülésre a pszichológussal. A kötetben rengeteg olyan technika és kérdés található, melyet a pszichológusok is alkalmaznak. 

E könyv segít, hogy jobban megismerjük önmagunkat, megérthessük az érzelmeinket és hozzásegít a fejlődéshez. 


A könyv segít eligazodni a gondolatok útvesztőjében, kiderül, miért gondolkozunk úgy, ahogy vagy éppen miért azokat a dolgokat csináljuk, amiket. Fényt deríthetünk saját traumáinkra, ha szembenézünk az árnyék énünkkel. Ezáltal akár azt is megtudhatjuk, mire lenne most szükségünk és mi az, ami hiányzott, kimaradt a gyermekkorunkból. Felfedezhetjük saját kötődési stílusunkat, mely hatást gyakorol a döntéseinkre, kapcsolatainkra. 

A szerző iránymutatást ad a teljesebb élethez és mankót nyújt, hogy biztosabb lábakon állhass. Nagyon fontos, hogy ne azonnali hatást várjunk a terápiától, technikáktól, hiszen rendszeres gyakorlás, idő kell az elsajátításukhoz. Ezzel, ha tisztában vagyunk és megteszünk mindent, amit a terápia előír, akkor sikeresen rálépünk a fejlődés útjára. 

Nincsenek megjegyzések: