2022. május 24., kedd

Matt Haig: Az egér,akit Mikának hívnak

A fiú, akit Karácsonynak hívnak című kötetben tűnik fel Mika, a kisegér. Már ott is egy aranyos szerep jutott neki, ám ennek külön örültem, hogy a szerző egy egész kötetet, külön történetet szentel a kisegérnek. 

Ez egy csudacuki történet Mikáról, akit A fiú, akit Karácsonynak hívnak könyvben megismerhettünk.Mika egy őszinte, kedves, majd, ahogy a végén kiderül egy igazán bátor kisegér.
Ebben a kötetben egy aranyos, kalandos történet tárult elém, ami megmutatta, hogy a kicsi is lehet erős, bátor, ehhez nem kell nagynak lennie, vagy éppen híresnek.
Mika rá a példa, hogy igenis maradjunk önmagunk, ne változzunk meg senki kedvéért sem, hiszen azok már nem mi leszünk.


"Tudod, jobb, ha azért utálnak, ami vagy, mint ha azért szeretnének, ami nem vagy."

Ez a mondat, gondolat talált nálam be igazán. Mika igazán hasznos, elgondolkodtató jó tanácsokat kap a történetben. Erre végül Mika is rájön, hogy sokkal jobb, ha önmagáért szeretik, mintha meg kellene játszania magát azért, hogy más kedvelje. 

A kisegér története magával ragadó az első oldaltól kezdve. Azt gondolnánk, hogy egy ilyen parányi lény bátortalan, félős, ám épp ellenkezőleg. Amikor barátai - az igaz barátai - bajban voltak, kiállt értük, nem hagyta, hogy bántódásuk essen. 

A kötet egyaránt kellemes olvasmányélmény felnőttként és gyermekként egyaránt.

Matt Haig könyveit bátran ajánlom minden olvasónak, aki szereti az aranyos, szívmelengető történeteket.

Nincsenek megjegyzések: