2022. május 16., hétfő

Jorge Bucay: Mesék, melyek megtanítottak boldognak lenni

Mese és boldogság. Két szó, melyet magában foglal a cím és számomra is kedvesek. A mese mindig tanító jellegű, a boldogság pedig valójában tőlünk függ, nem pedig a környezettől.

Bucay számomra egy olyan szerző, akit időnként érdemes újraolvasni, hisz mindig más és más üzenetet találok az írásaiban. Mindig az élethelyzetemnek megfelelő üzenet talál meg.
"Boldognak lenni egyet jelent a meggyőződéssel, hogy helyes úton járunk."

Azaz, nem a társadalmi státuszunk, anyagiak, tárgyak tesznek boldoggá minket, hanem a tudat, hogy ott vagyunk, ahol lennünk kell, a számunkra megfelelő úton vagyunk. 


"Mély kommunikációra csak azok képesek, akik elég bátrak hozzá, hogy megszabaduljanak tartalmuktól, és a lényük legmélyén megkeressék azt, amit adni tudnak a másiknak…"

Tehát legyünk tisztában önmagunkkal, önnön értékeinkkel, így könnyebben tudunk adni, segíteni másoknak, ha csak egy-egy szóval is szebbé tenni a napjukat. Ne feledjük, úgy adhatunk csak, ha mi magunk is rendben vagyunk.

Összességében bátran kijelenthetem, hogy ez az eddigi kedvencem a a szerzőtől. Ugyan rövid olvasmányról van szó, ámde annál tartalmasabb, lényegretörőbb a tartalom.Bölcsességek, eszméletlen jó,tanulságos történetek, melyek szinte megszólítottak olvasás közben.
Bátran ajánlom mindenkinek, de elsősorban a tanulságos cselekményt keresőknek, azoknak, akik még nem olvastak a szerzőtől, első olvasmánynak a legjobb.

Új mottóm: Ismerd meg Önmagad, és élj teljesebb életet! Nem elég elolvasni a segítő, önismereti könyveket, de a bennük olvasottakat be is kell építeni a mindennapjainkba, hogy bekövetkezhessen a változás. 

Nincsenek megjegyzések: