2022. május 9., hétfő

Három, kettő, egy... Könyvhééét

Avagy listaírás a beszerzendő könyvekről

Először 2018-ban voltam Könyvfesztiválon, majd Könyvhéten. Az utóbbi három év sajnos kimaradt, ám azóta is visszavágyom. Az a könyvkavalkád minden könyvmoly álma, vágyálma, így nem csoda, hogy ez idő tájt sorok kígyóznak a kiadók standjainál vagy éppen dedikálásra várva.

Íme a könyvek, melyeket mindenképp szeretnék beszerezni a Könyvhéten:

Karinthy Frigyes: Így írtok ti 2022-es, új, modern külsővel kiadott változata. Régóta tervezem elolvasni ezt a könyvet, ám amióta megjelent a Frici és Aranka című film, azóta ez az elhatározás felerősödött bennem, hogy sajátomnak tudhassam a népszerű Karinthy kötetet.

Majd másodikként szintén egy idei kiadást kell említenem. Ez pedig nem más, mint Marton-Ady Edina Pubi című írása. A kötetben a könyvtár jelentősége fogott meg elsőre, majd maga a cselekmény is felkeltette az érdeklődésemet. Ez egy lánynak a regénye, de messze nem lányregény. A szavak, tettek jelentősége, a változás maga, ami sugárzik a lapokról.

Harmadikként egy verseskötet következik, ami tökéletesen illik a jövő évi emlékévhez. Ez a könyv nem más, mint Petőfi Sándor Szerelem gyöngyei című szerelmes vers válogatása. Nagyon szeretem Petőfi költészetét, líráját, így nem is kérdés, hogy beszerzendő darab.

Utolsóként szintén egy verseskötetet kell kiemelnem. Rainer Maria Rilke legszebb versei ez a kötet. A költő nevével először Maggie Stiefvater Shiver-Linger-Forever trilógiájában találkoztam. Ezúton is hálás vagyok a szerzőnek, hogy beleépítette Rainer költészetét, verseit a történetbe, ezáltal megismerhettem egy újabb gyöngyszemet. Bízom benne, hogy ezt a darabot is sikerül beszereznem a Könyvhéten. 

Nincsenek megjegyzések:

Matt Haig: Az egér,akit Mikának hívnak

A fiú, akit Karácsonynak hívnak című kötetben tűnik fel Mika, a kisegér. Már ott is egy aranyos szerep jutott neki, ám ennek külön örültem,...