2022. február 27., vasárnap

Előolvasás - Farkas Anett: A 33-as ügy

(Dávid és Vivien 2.)


A 33-as beteg nyomozópárosa Vivien és Dávid újabb ügyet göngyölítenek fel ebben a kötetben. Ráadásul a 33-as ügyet, tehát még címében is kapcsolódik ez a történet az előzőhöz.

Maga a borító egyszerűen telitalálat. Sugárzik róla a gyermekkor, a magány, múlt, mely különös titkokat rejt. 

Egy napló, ami visszarepít az időben...
Egy napló, mely kihat az egész nyomozásra. Egy napló, mely összeköti a múlt rejtélyét a jelen kérdéseivel. 

Az írónő ebben a kötetben sem bízott semmit a véletlenre. Izgalom, csavar váltották egymást. Ismét a múlt hadakozott a jelennel. A múlt bűne kívánt bosszút, megtorlást az azóta is vígan élő tetteseken. 


A középpontban álló gyermekrablónak egészen a kötet végéig homály fedi kilétét. Meglehetősen érdekes, mi lehet a célja az ártatlan gyermekekkel? Kin, kiken akarhat bosszút állni az elrablásukkal? Vajon sikert ér a vállalkozásával? Megtörnek a bűnösök? 

Mindemellett végigkövethetjük Vivien és Dávid heves szócsatáit, se veled, se nélküled kapcsolatát. Hiába kemény nő Vivien, Dávid nem adja fel az ostromot, hogy megszerezze magának a szeretett nőt.
A tervét, hogy siker koronázza e, szintén kiderül a könyvből.

Összességében ez a történet ismét kellemes kikapcsolódást nyújtott. Anett bebizonyította,hogy a pszichothriller mellett a dráma műfajában is remekel.
Érdemes elolvasni ezt a kötetét is, hiszen újabb meglepetéseket tartogat, különös ügy kerül elő a múltból, mely rejtélyes módon összekapcsolódik az aktuális üggyel.
Érdekel, hogyan és ,hogy a nyomozópáros miként jár utána?
Olvasd el, nem bánod meg! ;)

Nincsenek megjegyzések: