2021. augusztus 22., vasárnap

Kimondhatatlanul

Az érzelmeinkkel, azok kifejezésével sok esetben hadilábon állunk. Ne bántsuk meg vele a másikat vagy mi van akkor, ha a másik személy nem úgy érez, ahogy mi, stb.. 

Az egész életünket átszövik az érzelmek, érzések, melyeket nem tudjuk elfojtani, elnyomni magunkban, sőt, legtöbbször az arcunkra van írva az aktuális lelkiállapotunk. 

"Az élet nem egy nyugodt folyóparti séta, hanem akadályfutás. A változások pedig nem valaminek a végét jelentik, hanem új kezdetet, jó alkalmat, lehetőséget."

Ebben az antológiában 12 olasz szerző ír olyan érzelmekről, mint: VÁGY. ​SZÉGYEN. FÉLÉNKSÉG. FÁJDALOM. SZERELEM. KÉTSÉGBEESÉS. FÉLELEM. ÖRÖM. BÁTORSÁG. BŰN. FÉLTÉKENYSÉG. GYŰLÖLET.

Hibátlanul teljesítették azt az elvárást, előírást, hogy az adott érzelem csak a címben szerepelhet, magában a novellában nem. Olyan élethűen körülírták az adott érzést, hogy szinte átéltem én is az adott élethelyzetet, ami kiváltotta a főszereplőből.

Sokszor nem árt egy kis segítség, ami által könnyebben kifejezzük magunkat. Elsősorban fiatalok, kamaszok a fő célközönség, de sok esetben nekünk, felnőtteknek is nehéz kinyilvánítanunk egy-egy érzelmet. Tapasztalhattuk már több ízben is, hogy egy szöveg - legyen ez könyv, dal, stb. - segít kifejezni, amit nehéz kimondanunk a mélysége miatt. Így van e könyv esetében is, mely a fent említett érzelmeket veszi górcső alá és járja körül adott szövegkörnyezetbe ágyazva.

Érdemes kiskamaszok, kamaszok, fiatalok kezébe adni, hátha segít nekik megnyílni, világra hozni a mondandójukat, gondolataikat, érzéseiket, melyek mélyen szunnyadnak.

Nincsenek megjegyzések: