2021. augusztus 9., hétfő

Csóka Judit (szerk.) : Mesék a szabadulásról

 A Mesék a gyógyulásról után ez a kötet - gyógyító, segítő mese - került a kezembe. 

Az ember szabadság iránti vágya hatalmas. Nem akarunk gúzsba kötve lenni, korlátok közé szorítva, behatárolva. Természetesen vannak olyan társadalmi normák, melyeknek meg kell felelni, ám fontos, hogy az alapszabadságunk megmaradjon, önmagunk lehessünk minden körülmény között.

A könyvben található mesékben rengeteg példa szerepel, melyeket ráhúzhatunk egy-egy élethelyzetre, okulva, tanulva belőlük, hogy mi már jobban csináljuk. 


A mesék segítenek rálelni a megfelelő útra, ha éppen szabadulni vágyunk egy helyzetből, érzésből. Amellett, hogy akár gyermekkorunkat is felidézhetik a különböző történetek, fabulák, el is gondolkodtatnak az adott témával, szituációval kapcsolatban. Értéket képviselnek ezek az írások, hiszen a "kezünket fogva" kísérhetnek minket a sötét alagúton ki, a fény felé. Ebben a fényben pedig már nekünk kell tudni jól dönteni, megtartani önállóságunkat, szabadságunkat, döntőképességünket. 

Összefoglalva ezek a mesék élni, gyógyulni segítenek, kiszabadíthatnak a magunk vagy mások általi fogságból, azaz támpontot adhatnak a szabadulásunkhoz. 

Mindezeket ráadásul egy letisztult, egyszerű, de nagyszerű borítóba csomagolva.

Nincsenek megjegyzések: