2020. október 15., csütörtök

Leiner Laura: A Szent Johanna Gimi 4-5. Barátok-Remény

 Kis kihagyás után folytattam A Szent Johanna Gimi olvasását. Leiner Laura ismét hozta az általa megszokott fiatalos lendületet. Újra átélhettem a gimis hétköznapokat, annyira életszagú Reniék története, hogy teljesen bele tudom élni magam én is, mintha ott lennék velük. 

"– Még egy dolgot szeretnék megbeszélni, mielőtt hivatalosan is megkezditek a nyári szünetet. Egy szeretett osztálytársatok elbúcsúzik, mivel átvették a Szent Johanna párizsi testvériskolájába, így az őszi tanévet már ott kezdi meg.
– Micsoda ? – sziszegték a többiek, mire Andris és Robi odamentek Gáborhoz, és megölelték, ő pedig értetlenül nézett körbe. A többiek szomorúan felém pillantottak."

Ismét izgalmakkal teli félév. Sokan találgatnak ki megy el az osztályból, míg akik tudják mélyen hallgatnak. Reni és Virág újra beszélnek egymással, szorosabb kapcsolat szövődött közöttük, mint volt. Virág szakított Doriánnal, aki elég rossz hatással volt rá, ám nem csak a fiút hagyta a háta mögött, hanem az emós stílust is. Így megszületett a mindig vidám, hippi Virág. Nagy meglepetést okozott Virág és Ricsi - avagy a két ellentét - kapcsolata, de közben mégis nagyon helyesek, szerethetőek együtt. Cortez és Reni, mintha egész végig kerülgetnék egymást, tehát hosszú ideig marad a szenvedés, viszont a kötet végén végre történik valami közöttük, megtörni látszik a jég. Aztán ki tudja, a látszat néha csal. A balhés osztály a balatoni kirándulásin megint nagyot alkotott, majd folytatták az iskolában is az eszement tettek sorát. Emiatt veszélybe is került a párizsi cserediákprogram...

"Virággal együtt kimentem a teremből, és a lánymosdóig követtem Kingát. Becsuktam magunk mögött az ajtót, és rászóltam a tükör előtt lehajtott fejjel fésülködő Kingára.
– Ki fog derülni! De tényleg, a francia álbarátok nem az ismerőseink sehol… – rágtam a szám szélét, és igyekeztem nem tudomást venni arról, hogy Kinga fésülködés közben erősen hajaz (☺) a Kör című filmből Samarára."
Végre, végre, végre!! Egymásra talált az a két ember, akiknek már régen kellett volna.Ugyan nyögvenyelősen, de csak összejött. Egyre jobban kedvelem ezt a vidám,összetartó, néha hibbant csapatot. Kíváncsi vagyok,hogyan folytatódik a történet. Cortezt egyre jobban bírom!!! Virág és Ricsi pedig ultra aranyosak együtt. Na és Kinga meg Zsolti?? Na ez kicsit kiverte a biztosítékot, mint a szél a tantermük ablakát. Persze a maguk módján mindannyian vidám páros. A párizsi cserediákútról pedig érdekes dolgok derültek ki, avagy mégsem minden igaz, amit Kinga mesél arról a két francia srácról, akikkel ő és Reni megismerkedtek. Új arc is feltűnt a 11.B küszöbén, ugyanis a távozó Arnold helyett új srác érkezik az osztályba, aki a kezdeti nehézségek ellenére hamar beilleszkedik. Balhék, bulik, versenyek, csajos esték váltották egymást, na és persze beadandók, tanulás, szerelem, érzelmek kavalkádja és Kinga-Virág párosa, akik valamilyen formában, de mindig lelket öntöttek az önmarcangoló, önbizalomhiányos Reni lelkébe. Nagyon aranyosok voltak azok a részek, ahol kiderül, hogy Zsák szerelmes egy kilencedikes lányba, majd Renivel üzenget neki. Így új szerelmek szövődtek, kapcsolatok alakultak ebben a részben, néhol nem kis meglepetést okozva. A végén pedig hosszú-hosszú várakozás után végre megtörténik, amit már az első kötet óta várok.

Nincsenek megjegyzések: