2020. október 4., vasárnap

Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza

 Jud Meyrin másnéven Megyeri Judit, a közelmúltban tűnt fel, mint romantikus krimi író. Eddig három könyve jelent meg, melyek a következők: A múlt bűnei, Rózsakői rejtélyek - Gyilkosság az Ambróziában és az aktuális Felföldi rejtélyek - Lowdeni boszorkányhajsza. 

"– Hát ez elég klisés – vigyorgott rá Kelsey a válla fölött. – A rideg, mogorva nyomozó, akinek nincs egy kedves szava, és még a kávéját is feketén issza. Mintha egy sablon detektív sorozatból léptél volna elő."

Az írónő már az első könyvével megszerettette velem a romantikus krimi műfaját, saját stílusát, színes fantáziáját. Így alig vártam, hogy megjelenjen a következő és a mostani, frissen megjelent Lowdeni boszorkányhajsza kötete. Hamar belemerültem a történetbe, hála az izgalmas történetvezetésnek, jól felépített karaktereknek. Már az első néhány oldal után tudtam, hogy nagyon fogom szeretne ezt a sztorit, ráadásul új kedvencet is avattam. 


"Már biztosan tudta, hogy bármit tesz, akkor is ide jutnak. Kelsey ugyanúgy férkőzött be a bőre alá, mint a patakok hűvös vize, amikben a túrák alatt szokott megmártózni. Elzsibbasztja, fáj tőle mindene, meglódítja a szívét, mégis olyan jólesik! Ha egyszer kipróbálja, képtelen lemondani róla."

Gyilkosság, nyomozás, rejtély és egy utálkozásból kezdődő románc az alapsztori a gyönyörű Skóciában. Adott egy jóképű, keménykötésű nyomozó sötét múlttal, meglehetősen komor, rideg stílussal és egy újságírónő a kultúra rovatnál, aki a bűnügyi részlegre pályázik, amiért látszólag mindent megtesz.

Kelsey és Hunter is az ügy megoldásán, a gyilkos leleplezésén dolgoznak, eleinte mély ellenszenvvel, később egymással karöltve. Hosszú ideig mindketten a legrosszabbat feltételezték a másikról, míg kiderült, hogy nem teljesen igaz az a kép, amit mutatnak magukról, sokkal több rejlik a felszín alatt. 
Ez az ellenszenv sok esetben lassította a nyomozást, míg rájöttek, jobb ha összefognak. Persze a gyilkost nem olyan egyszerű elkapni, főleg, ha teljesen másnak adja ki magát, megtévesztve a rendőrséget, bonyolítva ezzel az ügyet. Ráadásul, mint kiderül nem is ő a közvetlen gyilkos, hanem csak a felbujtó. Rengeteg nyom, ám annál több akadály szegélyezi Kelsey és Hunter útját, míg fény derül a tettesre. Az, hogy hogyan fognak a nyomára bukkanni, még nagyobb fejtörést okoz főhősünknek. 

Izgatottan forgattam a lapokat, mi lesz a gyilkos következő lépése, ki lehet a befolyása alatt, vajon kiben bízhatnak Hunterék... 

Az írónő ebben a történetben is kitesz magáért. Ez meglátszik a választékos, igényes mondatokban, gyönyörű hasonlatok, irodalmi elemek tarkítják teszik még izgalmasabbá, nívósabbá a könyvet. Na és a tartalom.. Alig tudtam letenni, hihetetlen, mennyire magába szippantott az egész sztori.
A kötet nem csak igényes, szép borítót kapott, hanem egy izgalmas, gondosan felépített, jól kidolgozott történetet is rejt. Izgatottan követtem végig Kelsey és Hunter kapcsolatát, a közös nyomozást, a közéjük álló előítéleteket, titkokat. A nyomozás, gyilkosság alaposan, részletekig kidolgozott, látszik, hogy mindenre ügyelt az írónő. Nagyon megkedveltem a két főszereplőt, remélem hamarosan hallhatok még róluk! <3

Nincsenek megjegyzések: