2020. október 2., péntek

Deepak Chopra: Az élet hét törvénye

A siker és a gazdagság nem feltétlenül kemény munka eredménye – sokkal inkább hét ezoterikus törvénynek köszönhető. Erről a hét törvényről és mindennapi életünkben történő alkalmazásukról szól a könyv. A sikernek sok arca van: az anyagi gazdagság csak az egyik összetevője. A jó egészséget, az erőt, az életkedvet, a kapcsolatok kiteljesítését, a teremtő szabadságot, az érzelmi és lelki kiegyensúlyozottságot, a jó közérzetet és a gondolatvilág békéjét is magában foglalja.

A szerző kiváló szakértője a spiritualitásnak, ezotériának. Az Édesvíz Kiadó köteteit kedvelőknek, követőknek kifejezetten ajánlom ezt az önfejlesztő kötetet!


"Minden cselekedet(ünk) erőhatást vált ki, amely ugyanolyan töltéssel tér vissza hozzánk… Ki mint vet, úgy arat."

Maga a könyv ugyan rövid, a benne foglaltak annál értékesebbek. Elgondolkodtató, hogy mennyi spirituális erő, energiamező vesz minket körül a mindennapokban. Gondolatainknak valóban teremtőereje van, általa hatással lehetünk a jelenünkre, jövőnkre, a számunkra jó irányba terelhetjük tudatosan az életünket. Emellett nagyon fontos a nyugodt, szeretetteli, sikeres élethez, hogy tegyük azt embertársainkkal azt, amit mi is szeretnénk viszont kapni. Mindenkihez legyen egy jó szavunk, adjunk, ajándékozzunk, akár szó, akár valami apróság formájában - nem kell rögtön nagy dologra gondolni - és feltételezzünk jót a másikról, persze nem utolsó sorban saját magunkról is. Ahol tudunk segítsünk, örömmel forduljunk a többiek felé, hisz ki mint vet, úgy arat. Ez a mondás pedig tényleg megállja a helyét a valóságban, csak ki kell várnunk míg az Univerzum visszamosolyog ránk és visszakapjuk azt a sok jót, amit adunk. 
"… amikor a dolgok toporogni látszanak, annak oka van, és hogy a kozmikus terv erősebben dolgozik értem, mint azt valaha is gondolnám."

 Ez a kedvenc idézetem a könyvből, hiszen hasonló cipőben járok most én is. Deepak Chopra szavai megnyugtattak, hogy még ha úgy is érzem, nem toporgok egy helyben, hanem éppen nekem dolgozik az Univerzum, hogy rám találjon egy jó lehetőség, mind munka, mind párkapcsolat területén. Ahhoz, hogy ez bekövetkezzen gondolataimmal igyekszem jó irányba terelni a fent említett kozmikus terv útját. 


Összességében ez egy kiváló írás a spiritualitás, spirituális önfejlesztés témakörében. Igyekszem megfogadni, elsajátítani a benne elhangzottakat. Az biztos, hogy még többször belelapozok, felelevenítve az olvasottakat Igazi érték, ami megmutatja, hogy minden ember értékes, saját céllal, rendeltetéssel van itt a Földön.

Nincsenek megjegyzések: