2020. szeptember 30., szerda

Leiner Laura: A Szent Johanna Gimi 2-3. Együtt - Egyedül

 Mivel egy-egy könyv fél suliidőt ölel fel, így pár részt egyben értékelek. 

Ismét pályázatok, versenyek küzdelme és dicsősége tárult a szemem elé, ötvözve Reni szenvedését Cortez miatt, majd Virág miatt is. Utóbbi megingatta a barátságukat, de szerencsére csak rövidebb szünetet eredményezett, meg tudták beszélni a dolgokat. A kockák miatt nem egyszer büntetésbe került az osztály, amiért fel kellett áldozniuk az órák közötti szüneteiket.. Szomorú, ez fájt nekem is. 

Neményi ismét hozta az intelligens személyt, aki példás tanuló és nagyon jó barát is egyben. Ráadásul nem akar senkire sem hasonlítani, nem nyomul bandába, hogy menőnek tűnjön, hiszen van egy egyedi személyisége és önálló gondolatai. Nem véletlenül kedvelem annyira a karakterét. Nagyon örültem volna én is egy ilyen különc osztálytársnak, barátnak. Kinga pedig csodák csodájára megmutatta, hogy ugyan rejtve, de van szíve, titkon jót akar Reninek. Igazi hidegzuhanyként hatott Renire, amikor Kinga magához térítette a nyavalygásából, hogy ne nyalogassa már annyit a sebeit.

Virág szerelmes lesz, te jó ég, ez megért volna egy misét, sőt többet is.. Ám kiderült a srácról, hogy nem egészen az, akinek kiadja magát, - sajnos nem elég hamar - így Virág és az édesanyja kiadták az útját. 

Reni és Cortez között mintha történne valami.. na igen sajnos ott az a mintha, mert a pillanat elillan, Reni netmegvonásban részesül, így vakvágányra fut a majdnem kapcsolatuk. Vajon mi lesz még ebből? 

Ebben a két kötetben ráadásul egy igazán klasszul sikeredett osztálykirándulás is volt, ami még jobban összekovácsolta a kis létszámú osztályközösséget, remélem lesz még hasonló kirándulás a történetben. :)

Az iskolaújságban Neményi és Reni ismét remekel, Kinga nem nagy népszerűségnek örvend jelen állás szerint. 

Cortezék bandát alapítottak, ami a Jalapeno nevet viseli. Elmondása szerint azért, mert a Red Hot Chili Peppers már foglalt, ez tetszett :D Jó lenne, lenne hang melléklet is a könyvek mellé, így hallhatnám, hogyan énekel Cortez. Persze nem is kérdés, hogy nagyon ott van hangilag. 

Végül tizedik második félév... sokan bukásra állnak, ideje javítani. Vajon megússzák a léhűtők és együtt marad a csapat? Nagyon remélem! Hamarosan kiderül. 

Nincsenek megjegyzések: