2020. szeptember 19., szombat

Pfliegel Dóra: Feleséged története

 Pfliegel Dóra kortárs írónőnk 2016-ban publikálta első könyvét az Athenaeum Kiadónál, majd rá két évre, 2018-ban a Feleséged története című történetet. 

Történet egy öröknek hitt házasság szétbombázásáról, megcsalásról, szégyenről, bűnről és bűntudatról. 

Áll a könyv hátlapján az ö összefoglalóból kiragadott lényegi mondanivaló. 

Az emberi sorsok, történetek, kapcsolatok mindig is érdekeltek, így felkaptam a fejem erre a kötetre is. A története azonnal megszólított, olvasásra invitált. 

"És honnan tudjuk, hogy az érzelmeink valósak? Hogy nem csak kiszakadni szeretnénk valamiből? Mi a különbség a vágy és a szerelem között? Szerelemmé mélyülhet-e a vágy, ha bűnben született?
Ez a kötet egy nő története, aki beleunt a házasságba, amelyben egyre inkább eltávolodott a férjétől, elhidegültek egymástól, majd ki-kitekintett a kapcsolatból, végül lelkifurdalása lett a félrelépések miatt, ám belátta, hogy ez nem mehet így tovább. Dédéhez hasonló sztori bármelyikőnkkel megeshet. Jó bizonyíték arra, hogy nem érdemes benn maradni egy olyan kapcsolatban,ahol már nem érezzük nőnek magunkat, nem vagyunk teljesek, nincs meg a tűz.

" Ez a történet mindazoknak szól, akik házasok, de félnek, mert érzik, hogy valami elromlott, erről azonban nem vesznek tudomást. Azoknak is szól, akik már meginogtak, de még nem tudják mit lépjenek. És azoknak is, akik már eldöntötték, de még nem mernek lépni, vagy akik már túl vannak egy váláson."

Az írónő nyers,  határozott, d mégis emberi stílusa nagyon megfogott, mintha egy barátnővel beszélgetnék. A közelmúltban megjelent könyvére ( Tindertojás) nagyon kíváncsi vagyok, hogy mind stílusban, mind előadásmódban hasonlít e a Feleséged történetéhez vagy teljesen különbözik tőle. Mindenesetre érdemes figyelni Pfliegel Dóra munkásságát, mert fontos üzenetet hordoz az írása! 

Nincsenek megjegyzések: