2020. augusztus 22., szombat

Kopácsi Krisztina:Sötét múlt

 Kopácsi Krisztina a Newline Kiadó írói csapatát erősíti, akinek a Sötét múlt az első könyve. Kíváncsian vetettem bele magam Alex és Stephanie történetébe, ami néhány oldal után beszippantott, magával ragadott. 

Köszönöm szépen az írónőnek, hogy megtisztelt bizalmával és elolvashattam első regényét!

Elterjedt és népszerű a szegény lány, gazdag fiú - vagy ritkább esetben fordítva - felállás a romantikus könyvekben. Ehhez a klasszikus elemhez nyúlt az írónő is, ám a bevezető után minden nagyon sajátos, friss. Egyszóval a könyv eleje ugyan hasonlít más írók tollából kipattant sztorihoz, a folytatás miatt viszont érdemes tovább olvasni, belemélyedni a karakterek életébe, a fordulatos cselekménybe, mert egy teljesen egyedi történetet kapunk, különböző temperamentumú, de igen szerethető alakokkal. 

A cím már sokat sejtet, ám mégis titokzatos marad, nem árul el sokat. Egy balesettel kezdődik a történet, amikor még mind a két főszereplőnk ellenségeskedve, ellenszenvvel tekint a másikra, ám ez hamar változik, hiszen olyan mintha valami belülről vonzaná őket egymáshoz. Ám nem olyan egyszerű love sztori ez, mint első ránézésre tűnik. Mindkét félnél bonyolult a családi háttér, nem igazán mondható kiegyensúlyozottnak. A szerelem viszont, - ahogy jó esetben az életben is - ha nehezen is, de legyőzi az őket ért sérüléseket, akadályokat. Van viszont egy olyan tényező, ami mellett nem mehetnek el szó nélkül, tudtukon kívül összekapcsolódik a múltjuk egy darabja, ami kétségbe vonja, hogy együtt maradhatnak e. Szerencsére és az írónő jó lelkének köszönhetően együtt maradhatnak, nem választja szét őket a múlt, nem kell áldozatot hozni. 

A küzdeni akarásuk, az egymás iránti kitartásuk, szerelmük figyelemre méltó, mondhatni példaértékű. Érezni, hogy Steph és Alex is mindent megtenne, hogy a másiknak ne essen bántódása. Emellett persze fontos szempont, hogy mindegyik oldalon jelen vannak a barátok, akik mindig mellettük állnak,számíthatnak rájuk. 

Összességében egy kellemes kikapcsolódást nyújtó könyvet olvastam, tele fájdalommal, küzdelemmel, romantikával. Egyedül az zavart egy kicsit, hogy időben nem különültek el teljesen az adott szövegrészek, ám ez első könyvnél még belefér. A sodró lendület, ahogy a szerző vezette a szálakat, arra ösztökél, hogy olvassak tőle, még, még. Ennélfogva remélem hamarosan hallatja még a hangját Kopácsi Krisztina írónő. 

Megismernéd a Newline Kiadó új szerzőjét, kíváncsi vagy a Stephanie és Alex történetére? Rendeld meg a könyvet a kiadótól ! 

Nincsenek megjegyzések: