2020. június 9., kedd

Jorge Bucay: A bölcsesség útja

Már korábban is, de újabban ismét nagyon rákaptam az önismereti, pszichológiai írásokra. Így rövid töprengés után Bucay Camino sorozatának 5. részét, A bölcsesség útját vettem kezembe.

"Szüntessük meg a múlttól való függésünket, és ne mérgelődjünk. Ha sikerül így tennünk, váratlan ajándékot kapunk jutalmul. Amint megszabadulunk a múltunktól, elenyésznek a benne gyökerező félelmeink is."
Jorge Bucay argentin pszichológus könyveiből emberek százezrei merítenek erőt és bölcsességet életproblémáik megoldásához. Az ötrészesre tervezett Camino-sorozat az önismeret útján kíséri végig az olvasót. Eddig megjelent kötetei: Az autodependencia útja, A találkozás útja, A könnyek útja és A boldogság útja.


"A bölcset nem az időskor teszi, hanem az, hogy sokat látott, sokat tapasztalt és sokat megélt."
Elgondolkodtató írás tele bölcseletekkel. Ismert emberek tanításait hozza példaként a szerző egy-egy kijelentéshez. Sok érdekességet, alapigazságot fogalmaz meg Jorge Bucay, amellyel felnyitja az olvasó szemét, hogy az életünket csak mi magunk élhetjük, nem cselekedhet helyettünk senki, a bölcs, nem a korából adódóan bölcs, hanem az átélt, megélt élettapasztalatoktól. A bölcsesség nem az értelmiség kiváltsága, nem kell főiskolát, egyetemet végezni ahhoz, hogy bölcsek legyünk, ki legyünk békülve önmagunkkal. Nagyon sok dologra, tényre rávilágít a szerző, ami a szemünk előtt van, csak nem vesszük észre, nem vagyunk hajlandóak tudomást venni róla. 

Ismét egy olyan mű befogadásával lettem gazdagabb, ami hozzám tett valami pluszt, több lettem általa. Érdemes elolvasni. Vedd kézbe te is! 

Nincsenek megjegyzések: