2020. június 5., péntek

Völgyi Anna: Vigyázhatnál a szádra, Laurám!

A másság, LMBTQ téma manapság egyre elterjedtebb, jobban fel lehet vállalni, beszélni róla, míg régebben - sőt közelmúltban - amikor elítélendő dolognak számított. 

Köszönöm szépen az írónőnek, hogy elolvashattam a könyvét! Ritkán olvasok ebben a témában, ami nem tudatos, egyszerűen ritkán kerül az utamba LMBTQ történet. Emiatt is örültem, hiszen kisebb komfortzóna átlépés volt ez a könyv.
"... néha pont azoknak nyomja a legnagyobb bánat a szívét, akik látszólag a legerősebbek"

Ezt a témát boncolgatja első könyvében Völgyi Anna írónő, aki friss, teljesen új stílusban bontakoztatja ki ezt a viszonzatlan kapcsolatot két nő között. A hátteret Magyarország adja, ahol mindkét nő egy kórházban dolgozik. Bemutatja a szerző, milyen amikor egy fiatal nő, - aki korábban a férfiakhoz vonzódott - egyszer csak vonzódni kezd a munkatársnőjéhez, mély érzéseket kezd táplálni iránta. Eleinte úgy tűnik, hogy Laura, az imádat tárgya is nyitott a dologra, hasonlóképp érez, hiszen sokszor drágámnak szólítja Sárát, intim gesztusokat tesz felé. Ám hiába az átélt, önfeledt közös élmények a szerelem viszonzatlan marad, ami letargiába sodorja Sárát. A fiatal analitikus nem tudja túltenni magát az elutasításon, azon, hogy vallomásával kizárta magát Laura életéből. Majd időközönként több alkalommal üzenetet küld neki, hogy találkozzanak, beszéljék meg a dolgot. Erre az ominózus eseményre bőven várnia kellett Sárának míg bekövetkezett. Végül  számomra kérdőjellel zárult a történet, hiszen ott a bizonytalanság, vajon mi lesz kettejükkel a továbbiakban? Völgyi Anna írónő gondoskodott róla, hogy a függővég fenntartsa az olvasó figyelmét, kíváncsiságát a történet folytatásához. 
"Ha boldogtalan az ember, biztosan belassul valamelyest az idő."
Elgondolkodtató, hogy mi számít egészséges ragaszkodásnak, mi az, ami már túl megy minden határon? Hogyan szerethetünk egy másik embert úgy, mintha az életünk múlna rajta? Ebben a könyvben mély értelmet nyert az a mondás, hogy a kimondott szónak ereje van. Hiszen itt is abból adódtak a félreértések, hogy az egyik fél túl közvetlenül, intim módon szólt a másikhoz, miközben nem érzett semmit, ám akihez szólt fülig szerelmes volt belé, így ezek a szavak még inkább adták alá a lovat a reménykedéshez.Összességében a cím nagyon találó, a stílus egyedi, a történetvezetés is alapos. Tetszett ez az újfajta megközelítés, ahogyan feldolgozta a témát az írónő!

Érdekel, hogyan alakul Sára és Laura "kapcsolata"? Rendeld meg a könyvet kedvezményesen a Bookline oldaláról!

Nincsenek megjegyzések: