2020. május 8., péntek

Amanda Stevens: Örök kísértés

A Sírkertek Királynője trilógia első kötete


Romantikus történet, kalandregény és kísértetsztori egyben, a paranormális rajongóinak új kedvence.

A fenti leírás alapján az én új kedvencem is lett a könyv. Zseniális a történetvezetés, soha nem tudni, mire számíthatunk a következő oldalon, milyen szellem, kísértet, démon jön szembe vagy éppen ki akarja megölni főhősünket. 
"Soha ne vegyél tudomást a holtakról! Soha ne tévedj messzire a megszentelt földtől! Nagy ívben kerüld el azokat, akiket kísértenek! És soha, de soha ne kísértsd a Sorsot!" 

Amelia már csak munkáját tekintve sem átlagos életet él, hiszen temetőrestaurátorként dolgozik. Így lépten nyomon kísértetek loholnak a sarkába, lesik minden mozdulatát. Egyesek feloldozásra, másik kísérteni vágynak. Egyik nap felkéri John Devlin detektív, hogy segítsen felderíteni a hirtelen, brutálisan elkövetett gyilkosságokat, aminél egyre több hulla és titok kerül a felszínre. Sorról-sorra izgalom, feszültség mutatkozik, egy perc unalmat sem engedve az olvasónak. Szó szerint az oldalakhoz szegez a szerző, nem engedi, hogy elkalandozzon a figyelmünk, míg befogadjuk az általa oly jól felépített történetet. 

Amelia látja a szellemeket, ám ők erről nem tudhatnak, hiszen akkor veszélybe kerül az élete. Erre gyermekkorában apja nem egyszer figyelmeztette. Ám Devlinnel való találkozásakor háttérbe szorultak apja intelmei. A férfi magához vonzotta Ameliát, ám nem lehettek együtt, hiszen a férfit kísértette elhunyt felesége és kislánya szelleme. Ettől kezdve teljesen felborult Amelia élete, nem térhetett vissza a régi megszokott hétköznapokhoz, hiszen elemi erővel hatott rá a férfi és túl sok kísértet környékezte meg. 

Nagyon szerettem olvasni, szinte faltam a sorokat. Kíváncsian várom a következő részben, hogyan folytatódik főhősünk élete, milyen titkok kerülnek napvilágra, melyek eddig eltemetve várták, hogy kinyíljon Pandora szelencéje. 


Ismertető:

A fiatal és titokzatos Amelia Gray sírkő-restaurátor, aki látja a szellemeket. Az élősködő kísértetek nem tudhatják meg, hogy látja őket, hiszen akkor élete is veszélybe kerül. A lány ezért elkerüli azokat az élőket, akiknek nyomában szeretteik nyughatatlan szellemei járnak.

John Devlin detektívnek brutális gyilkosságok felderítésekor lesz szüksége Amelia segítségére, ám a férfit árnyékként követi elhunyt felesége és kislánya.

A lány hiába küzd a férfi iránt érzett vonzalmával, nem hozhatja a kísértetek tudomására, hogy látja őket, sőt látja azt is, ahogy parazitaként szívják el a férfi életerejét. Azonban hiába igyekszik tartani a távolságot, a kettejük közti vonzalom elmossa a határokat e világ s a másvilág között…


Hozzám hasonlóan te is szeretsz borzongani? Rendeld meg a Kiadótól a kötetet! Sőt a trilógia mind a három részével lesz teljes a történet!

Nincsenek megjegyzések: