2020. április 21., kedd

Gajdos Erika Tímea: Misztikus ősz a Balaton-felvidéken

Színek, fények, élmények 2.


A Mesés nyár a Balaton-felvidéken című első rész után kíváncsi voltam, hogyan folytatódik Dorka története. Ismét izgalmakban, misztikumban volt részem a főszereplő kalandjai által.
"Vannak olyan pillanatok, amikor valami megérinti a lelkedet, és már nem ugyanaz az ember vagy, aki voltál. Ezekért a felemelő pillanatokért érdemes élni."

Ez a rész sok meglepetést tartogatott, miközben haladtam előre. Kibontakozott a történet, Dorka időutazásának különleges folyamata, amihez egy szerzetes által készített térképet használt. Sötét titkok, rejtélyek húzódtak meg az eladott festmények mögött is, ami miatt folyamatosan figyelték, követték Dorkát. A történet sokszínűsége mellett most is - ahogyan az első részben - kulináris ízeket, zarándok-, és pihentető szálláshelyeket, vendéglátókat ismerhetünk meg. Emellett különböző jógatechnikákat tanulhatunk, kipróbálhatunk a főszereplővel együtt. Nagyon tetszett, hogy ebben a kötetben is helyet kaptak a különleges receptek, melyeket mi magunk is kipróbálhatunk otthon. 

Az időutazós, önismereti szál izgalmakban bővelkedett. Egyszer a múltban, majd újra a jelenben találtam magam Dorka oldalán. 

Kíváncsi vagyok, mivel kecsegtet a történet téli része, ami hamarosan sorra kerül. 

Ízelítő:

Péter eltűnt a tengerentúli repülőúton. Dorka bánatában visszatér a Balaton-felvidékre, és elbújik a csöndes présház menedékében. Egy éjjel a borospince rejtekében talál egy régi kulcsot és egy középkori térképet. A terméskőbe vésett napkorong mögül kilép egy légies, magas alak, aki útba igazítja Dorkát.

Eljött az idő, hogy útnak indulj! Vedd magadhoz a térképet és a kulcsot. Útközben sok mindenre rá fogsz jönni. Mindig kapsz segítséget, hogy merre menj, csak figyeld a napot, és kövesd a fényt. Olvass az égen futó jelekből! Fedezd fel a szakrális helyek titkait, bolyongj a misztikus ösvényeken, meditálj a templomromoknál! Mássz fel a magas rezgésű hegyek tetejére, érintsd meg a gyógyító köveket, kóstold meg a tiszta források vizét! Nézd meg, mit rejt a barlangok és az erdők mélye! Keresd meg az átjárót, és nyisd ki a zárat! Te meg tudod tenni, képes vagy rá.

Dorka végigjárja a középkori térkép misztikus állomásait, és kitartóan keresi az átjárót. A szellemi utazáson izgalmas élmények, spirituális felfedezések, rejtélyes romok nyomára bukkan. Gomolygó köd ereszkedik az őszi színekbe burkolózó Balaton-felvidékre. Senki sem az, akinek mutatja magát. Kővári nyomozó követi minden lépését. Oszkár, a műtárgy kereskedő lépre akarja csalni. Rengeteg veszély leselkedik rá, de szerencsére támogatják a mesés Régió Szellemei. Barátok és láthatatlan útitársak segítik, hogy végigjárja az Utat, és megtalálja mindazt, ami fontos számára.

A négy évszakos Színek, fények, élmények Balaton-felvidék regénysorozat második kötete meglepetésekben és spirituális felfedezésekben gazdag misztikus barangolás az őszi Balaton-felvidéken.

Nincsenek megjegyzések: