2020. április 3., péntek

Nyáry Krisztián: Életemnél is jobban

"Nagy szerelem volt az övék: Benedek Elek, az ősi székely nemesi család sarja, és Fischer Mária, a nincstelen, félárva zsidólány véletlenül találtak egymásra Pesten."
Nyáry Krisztián egy összeszedett, információdús könyvet adott közre utóbbi könyvével is. A kutatómunkába fektetett idő, energia magáért beszél.


A könyvben betekintést kapunk Ady Endrétől Vajda Jánoson át Szabó Magda szerelmi életébe, levelezéseibe. Érdekes, izgalmas, néhol meghökkentő életképek tárulnak az olvasó elé. A legtöbb levelezés, történet megerősíti, hogy a szeretet, szerelem bír a legnagyobb erővel, nem pedig a pénz, gazdagság, hírnév, rang, stb. Ahol szerelem, béke van ott át lehet vészelni minden nehézséget, akadályt. 
"Senkire és semmire nincs szükségem, csak magára"
Ittam minden sorát, nagyon alapos, kidolgozott történet-, és levélgyűjtemény. Sok ismert, kedvelt íróról, költőről tudhattam meg akár intim, személyes részletet és sok olyan személyt „ismerhettem meg”, akik a feledés homályába vesztek. Ajánlom minden irodalomkedvelőnek, garantált a nívós könyvélmény. A kötet nem csak garantált kikapcsolódást, kultúrszomjat biztosít, de igazi éke lesz a polcunknak is. 

Rendeld meg a könyvet a Lírától , nem bánod meg! :)

Nincsenek megjegyzések: