2020. március 25., szerda

M. Kiss Csaba: Boldogságkönyv

Ebben az időben különösen nagy igényünk van a törődésre, boldogságra, egy-egy jó szóra. M. Kiss Csaba könyve eleget tesz ennek a kívánalomnak. 

Boldogság, Boldogságkönyv. Már a cím is mosolyt csal az olvasó arcára, amit tovább fokoz a vidám, kreatív kávés-bögrés-mosolygós borító is. 
"Nem értem, mi a célja velünk a Teremtőnek. Mintha egy nagy tábla lenne a Föld, amin társasjátékot játszik, innen-onnan leszed bábukat, majd újakat rak fel."

A könyvben megszólaltatott személyek mind ismert-elismert nagyszerű, példaértékű emberek, akik, ha kisebb-nagyobb nehézségek árán is, de mindig megtalálták a boldogságukat, a boldog pillanatokat. 
"Nekem nem elég a boldogsághoz, hogy a házam kapuján belül minden rendben van. Az én boldogságomhoz mások boldogsága is szükséges."
Ez a könyv – ahogy a cím is mutatja – a boldogságról szól. De nem az anyagi, tárgyi javakban mért boldogságról, hanem arról ami bennünk van, ami körülvesz bennünket. Hiszen a boldogság soha nem pénz kérdése, hanem hité, tenni akarásé, jóságé, szereteté, cselekvésé stb. Igazi léleksimogató történetek kerültek a kötetbe. Mindegyik ismert ember történetéből lehet tanulni vagy levonni a tanulságot. Érdemes elolvasni, hozzánk tesz valami pluszt! Ami jó, erőt ad, mosolygásra késztet.
"Ha lemondasz az önmegvalósításról, az tönkre fog tenni."
Szegények, gazdagok, fiatalok, idősebbek, idősek, hívők és ateisták mesélnek boldogságélményeikről, arról, hogy mit jelent számukra a boldogság. 
"Csak sajnálni tudom azt az embert, aki úgy hal meg, hogy egész életében a pénzt kergette, űzte, hajszolta, mert úgy gondolta, abban mérik a boldogságot. Bármennyire is sugall ilyesmit a mai
világ, nem abban mérik. Nekem például életem egyik legboldogabb időszakában egyáltalán nem volt pénzem. Enni is alig."
Mindegyik történetben magunkra ismerhetünk, visszatükröződhetnek vágyaink, küzdéseink, érzéseink, ezáltal még nagyobb kíváncsisággal, élvezettel vethetjük bele magunkat a beszélgetésekbe, "vallomásokba".
Érdekel, mit jelent a boldogság az ismert embereknek? Rendeld meg a könyvet és meríts belőle erőt! :) 

Nincsenek megjegyzések: