2020. március 20., péntek

Gajdos Erika Tímea: Mesés nyár a Balaton-felvidéken

Színek, fények, élmények 1. 


Elsősorban nagyon köszönöm a szerzőnek a kötetet és a megható ajánlást, ami igazán személyre szabottra sikeredett. Nagyon örültem neki. 

A véleményezés előtt muszáj szót ejtenem a borítóról. Szinkronban a címmel a borító gyönyörűen tükrözi azt a mesés, kalandos balatoni nyarat, amely kirajzolódik a történetben is.


Az írónő részletesen bemutatja a Balaton felvidéki vidéket, tájat, helyi vállalkozókat, neves cukrászdákat, kirándulóhelyeket, vendéglátó egységeket. Ezek köré izgalmas történtet szőtt, melyben feltűnik egy-egy fantázia elem is. Olyan akár egy útmutató egy fogyasztható sztoriba ágyazva. A szereplők külön-külön és együttesen is szerethető, barátságos, életvidám karakterek, akiknek öröm végigkövetni a sorsukat, történetüket. Ugyan Balaton-felvidéken élek, de így is bőven akadt meglepetés a könyvben, amiről eddig nem tudtam, nem hallottam. Emellett külön öröm, hogy több ízletes recept is visszaköszön a lapokról. Ez úgy gondolom, hogy plusz ajándék a szerzőtől.
Ajánlom mindenkinek, de főleg azoknak, akik eddig ismeretlenül álltak a Balaton-felvidék csodás világa előtt. Merüljetek el ebben a mesés történetben, vidékben, ahol mindig történik valami izgalmas, váratlan esemény!

Ízelítő: 

A nagyvárosban élő, munkamániás Bánki Dorka élete varázsütésre megváltozik egy Balaton-felvidéki bulis hétvégén. Megismerkedik a különös Zöldszemű lovassal, aki izgalomban tartja váratlan felbukkanásaival. A nyomozási láz úrrá lesz a lányon, miközben a balatoni életérzés teljesen magába szippantja. Az élet lelassul. Az édes semmittevés gondtalansága teljesen magába szippantja. Bármerre jár, bárkivel találkozik újabb időkapuk nyílnak. Lépten-nyomon titkok nyomára bukkan. Szenvedélyes szerelmek, régi mesék, ínycsiklandó ételek, csodálatos helyek bűvkörébe kerül. Felfedezi a Balaton-felvidék minden apró szegletét Balatonfüredtől Keszthelyig. Dörgicsén megismerkedik a mezítlábas Szerzetessel, aki támogatja átalakulását. A rejtélyes Zöldszemű emlékezteti a régi szép időkre. A Karma Ura a háttérből figyeli a fejleményeket. Dorka megbirkózik a félelmeivel, és mindent elkövet, hogy átfordítsa a sorskerekét, és jobbá tegye az életét. A mesés Balaton-felvidék színei, fényei és élményei ráébresztik, hogy ideje megvalósítani az álmait. Addig, amíg még nem késő.

A négy évszakos Színek, fények, élmények – Balaton-felvidék regénysorozat első kötete igazi kikapcsolódást és szórakozást kínál mindazoknak, akik szeretik a Balatont és a Balaton-felvidéket.

Nincsenek megjegyzések: