2019. november 30., szombat

James Arthur Ray: Harmonikus Gazdagság

James Arthur Ray Harmonikus Gazdagság könyve 2010-ben jelent meg itthon az Édesvíz Kiadónál. Ugyan követem az önsegítő, spirituális könyveket, pszichológiai írásokat, ez a könyv mégis a közelmúltban talált rám. Pontosabban egy csere folytán került hozzám, amikor a barátnőmnél "könyveztünk". 
"Haladj kívül-belül, és változtasd meg a világot. Veled kezdődik. Velem kezdődik. Tegyük meg együtt. Te vagy az, akire a világ várt."

A könyv A titok tanítóinak könyvtára sorozat méltó darabja. A szerző azzal kezdi a könyvét, hogy hamarosan minden megváltozik... S, láss csodát, már most érzem a hatását. Természetesen még nem ott tartok, ahol lenni szeretnék, de ráléptem az útra, mely elvezet az áhított célhoz.
"Sose becsüld alá, hogy mire vagy képes - nincsenek korlátaid. Ültesd át a gyakorlatba mindazt, amit most tanulsz, és lenyűgözöd vele önmagadat és a világot."
James Arthur Ray először bemutatta az öt pillért, életünk fő elemeit, melyekre egyaránt kell figyelni, energiát fordítani. Ezek határozzák meg az életünk sikerességét, teljességét, boldogságát. Ez az öt pillér a következő: pénzügyi, kapcsolati, mentális, fizikai és spirituális.

Ezt követően a szerző elmesélte a saját történetét, amely példamutató, tanulságos lehet mindannyiunk számára. Mint a legtöbb embernek, neki is voltak mélypontjai, fénypontjai. A legfontosabb, hogy minden rosszból van kiút, csak akarni kell, tenni, cselekedni és hinni a megfelelő gondolkodás pozitív erejében. Tehát fontos lecke: Nem mindegy mit gondolunk, mit közvetítünk az univerzum felé, hogyan fogalmazzuk meg vágyainkat, hiszen, amit kérünk, azt kapjuk. 
"Gondolkodás nélkül értelmetlen cselekedni, cselekvés nélkül pedig képmutatás gondolkodni."
Minden egyes pillérnél hozott személyes példát is az író, így sokkal hitelesebb volt az adott rész, a tanácsok, leírások. Hasznos ötletek, 'életjavító' tippek lapulnak a sorok között, amelyek valóban segítenek. Egy-egy példa : Reggel, amikor felkelsz, nézz bele a tükörbe és őszintén, - úgy hogy higgy benne- mondd ki hangosan, hogy gyönyörű vagy, elfogadod magad, anyagilag független vagy, megfelelő pénz áll rendelkezésedre, sikerült megvalósítani az álmaidat. Igen, ezt mind így, múlt időben, ezzel vonzod be a sikert. Persze tenni is kell érte, nem is keveset, de emellett nagyon sokat számít a gondolat, hiszen teremtő ereje van! 
Másik példa, hogy írd össze a céljaidat, amit el szeretnél érni, amilyenné válni szeretnél egy lapra, természetesen múlt időben, mintha már megtörtént volna. Majd minden egyes nap olvasd fel hangosan, úgy, hogy el is hiszed, hogy a felsoroltak már mind a birtokodban vannak!  

Összességében úgy érzem, sőt kijelenthetem, hogy eddig ez a könyv volt rám a leginkább pozitív hatással az önsegítő könyvek közül. Segített, hogy másképp lássam az adott helyzetemet, valódi tanácsokat adott a szerző arra vonatkozólag, hogyan érhetem el a céljaimat, hogyan változtassam meg a gondolkodásomat. 

Nincsenek megjegyzések: