2019. szeptember 7., szombat

Péntek Róbert: Bujdos-óra

Mindenségmedence versekben

A kötetet kiadta a Muravidék Baráti Kör
Illusztrálta Sipos Eszter 

Péntek Róbert Veszprém megye ifjú friss költője, akinek idén jelent meg első verseskötete Bujdos-óra - Mindenségmedence versekben címmel.

Első ránézésre a magyar népmesékre asszociál a borító, amely egyszerre ábrázolja a Földet, anyaföldet és az otthonról elindult, szerencsét próbáló  vándort. Erről eszembe jutott egy népszerű magyar népmese, amelyben a legény batyujában hamuba sült pogácsával útnak indul, hogy szerencsét próbáljon, világot lásson.

Hagymás István az ifjú költő nevével /Péntek/ játszva szóláncot, szójátékot alkot, eszméletlen hasonlatokat, megszemélyesítést, metaforát formáz, ezzel is közelebbi kapcsolatot teremt a szerző és az olvasó között. 



Péntek Róbert színes, választékos, gazdag szóhasználata, érzelemvilága életre kelti, megeleveníti a költeményeit. Verseiben visszaköszön az otthon melege,a szeretet, az élet, annak szépsége, barátság, szerelem, születés, s még sok más mély érzelemfonat. 
"Holdvilág, tükör, az alázat igaz képe,

Igazságot vetíti, még sincs saját fénye."
Az ifjú badacsonytomaji költő tollából gyönyörű, szívből-, és szívhez szóló verseket olvashatnak az irodalom szeretők. Aki igényes kultúrára szomjazik, bátran vegye kezébe e kötetet! :)

Ne hagyd ki, rendeld meg az alábbi oldalon! ;-)

2 megjegyzés:

Unknown írta...

a versein túl az ifjú költő személyisége is lenyűgöző: intelligens, művelt és figyelmes. Minden jót!

Smidhoffer Eszter írta...

Egyetértek, rendkívüli fiatalember! :)