2019. május 2., csütörtök

Lori Nelson Spielman: Álomlista

A Magnólia Kiadó adta ki ezt a gyönyörű könyvet, mely egy gyászoló nő felemelkedését meséli el. Brett elsőre kissé szerencsétlennek tűnik, majd ahogy telik az idő és egyre több impulzus éri, úgy fejlődik, lesz egyre magabiztosabb, önállóbb.


Brett Bohlingernek minden megadatott, amit csak kívánni lehet. Klassz lakás, menő munkahely, barát, gazdagság. Ám édesanyja halálával hatalmas űr tátong az életében. Hirtelen azt sem tudja, mit kezdjen magával, majd képbe kerül az anyja végrendelete, ami eldönti a továbbiakat. A végrendeletben az édesanya leánya kiskamaszkori kívánságlistáját tüntette fel, melynek tejesítését határozott időn belül ki kell pipálnia.


Hamarosan lépésenként főszereplőnőnk megvalósítja gyermekkori álmait. Ám ez cseppet sem egyszerű, igazi küzdelem zajlik le benne, mire sikerül minden pontot kipipálni. Rég elfeledett, elrejtett titkok kerülnek elő, melyek befolyásolják a történet folyását.





Igazán tanulságos, ahogy lépcsőfokonként először egyre lejjebb kerül, majd felemelkedik a tétova, bátortalan nő. Valódi Happy End a vége, hiszen - ugyan nem a tervezett módon, de - sikerül a régi kívánságlistáján minden pontot teljesíteni. Egy boldogságtól sugárzó, önbizalommal teli Brettet kapunk a könyv végére.
"Legyél kíváncsi vállalni a kockázatot, hogy lásd, mivé válsz közben. Ezért érdemes végigcsinálni az egészet. Az életet." 

Fantasztikus könyv!!! :) Mindenkinek ajánlom korhatál nélkül! Annyi tanító gondolat, esemény van benne, hogy holnapig sorolhatnám. Gyönyörű, megható történet. Rettentően örülök, hogy elolvastam. Sok dologban változtatott a hozzáállásomon is. Például most már nem „akarok” mindent azonnal elérni, megszerezni, hanem szépen sorjában.

"A munkanélküliségnek megvannak a maga előnyei, pláne, ha az embernek egy hét alatt kell összeraknia egy komplett magánszámot, ami még vicces is."

Nincsenek megjegyzések: