2023. október 18., szerda

Hogyan látják a pszichológusok a kis herceget?

 Tanulságos életleckék felnőtteknek


Először is hálás vagyok a Lettero Kiadónak, hogy kiadta ezt a kötetet, ami szerintem hiánypótló. Elemzi, magyarázza a kis herceg, azaz Exupéry szavait, gondolatait, melyek mögött több, mélyebb jelentés is húzódhat.

A hat szakember mind más és más nézőpontból szemléli és bontogatja a kis herceg kulcsmondatait. 

Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a kis herceg elsősorban felnőttmese, felnőtteknek szóló történet elgondolkodtató üzenettel. Sokszor kisiskolásként már a gyerekek kezébe adják vagy éppen kötelező olvasmányként fel kell dolgozni, ám a gyermek még nem tudja értelmezni azokat a mélységeket, melyeket a szerző elrejtett a műben.


„Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan”
A kis herceg számomra egyenlő a tanulságos felnőttmesével, ami olyan életleckéket tanít, melyek megmutatják, mi az igazán fontos és az igazi érték a világban, az életben. Egy örökérvényű tanmese, ami jó, ha mindig ott van a könyvespolcon és bármikor újraolvashatjuk, belelapozhatunk. Ez a kötet pedig segít jobban megérteni a kis herceg üzenetét.

Ráadásul biblioterápiás kötetnek is tökéletes akár az eredeti kis herceggel kiegészülve, akár anélkül. Sokat elmond az emberről, ki mit lát, hall az egyes mondatok mögött, ami elhangzik a regényben. Például kinek mit jelképez a rózsa, a róka, a kis herceg bolygója vagy akár maga a kis herceg. Izgalmas megközelítések születhetnek belőle.

#BoldizsárIldikó #FVárkonyiZsuzsa #MérőLászló #MuszbekKatalin #SzélDávid #TariAnnamária

Nincsenek megjegyzések: