2023. szeptember 21., csütörtök

Farkas Anett: Kettős játszma

(Ádám és Lili 1.)

Az írónő munkásságát már évek óta figyelemmel követem. Az eddigi könyvei mind nagyon tetszettek, mondhatnám, hogy magasra tette a lécet a Kettős játszmánál. Izgatottan, kíváncsian kezdtem bele az újabb bűnügyi történetbe, mely most a gyermekrablás, gyermekkereskedelem köré épült.

Nagyon megörültem, amikor kiderült, hogy sorozattá növi ki magát a Kettős játszma, így bőven lesz mit várni a későbbiekben.

Le a kalappal Faniszló Ádám (Coverist Studio) előtt, aki megalkotta ezt a rejtélyes, misztikus, de mégis sokat sejtető borítót!

Titkokból, rejtélyekből nem volt hiány a könyvben, sőt. Anett úgy szőtte a szálakat, hogy még véletlenül se lehessen sejteni, kire, kikre utalhat a címben is szereplő kettős játszma kifejezés. 

A cselekményben két különböző ügy az, mely egybefonódik, s két karakteres személy, egy ügyvéd és egy nyomozó, százados dolgozik az eseten. Kis pimaszságot, élcet vitt a sztoriba e két személy sms párbeszéde, mely csak húzódott, húzódott, mígnem egy következő nyomozás során (mely a mostaniból indul ki) találkoznak, s lelepleződnek egymás előtt, hogy kik, s milyenek is ők valójában.


"Mindig van remény, ebbe pedig két kézzel kell kapaszkodnunk. Az életünk során érkezni fog majd valaki, aki irányt mutat nekünk. A lényeg, hogy ismerjük fel a segítséget, éljünk a lehetőséggel."

Számomra ez az üzenet volt a legerőteljesebb a cselekményben. Bármilyen élethelyzetben megállja a helyét. Sokszor a hétköznapokban is feladnánk, kilátástalannak hisszük az adott helyzetet, de amíg hiszünk, bízunk, reménykedünk, addig van esélye a jónak, annak, hogy jóra forduljon az életünk. 

Nagyon tetszett, hogy két idősíkon játszódott egyszerre a történet, így megismerhettük részletesen, hogyan jutottunk el a bűnügyhöz, bűnügyekhez, melyeknél nyomozás folyik. Végig rázott a hideg, hogy lehet valaki ennyire kegyetlen, hogy kisgyermekekkel kereskedik, megfosztja őket a családjuktól. Ám két alapos szakember jár el az ügyben, ami nagyban könnyíti a bűn a felszámolását. Szörnyű volt olvasni, hogy ha a szülők, jobban figyelnének a gyermekükre, foglalkoznának velük, időt töltenének közösen, akkor megelőzhető lenne a gyermekrablás.

Látszik, hogy alapos háttérmunka rejlik az írás mögött, hiszen Farkas Anett bűnügyi szakember, volt rendőr segítségét, tudását is igénybe vette Pózvai Albin személyében. 

Nincsenek megjegyzések: