2023. augusztus 18., péntek

Holly Seddon: Lélegzetvisszafojtva

Női pszichológiai thriller, mely az elejétől fogva tartja az olvasó figyelmét.

Könyvmolyképző Kiadó Kristály pöttyös könyvek sorozatában jelent meg Holly Seddon Lélegzetvisszafojtva című könyve, mely a maga több, mint 400 oldalával rabul ejti a pszichothriller rajongóit.

"Amyben láttam meg, hogy milyen az, amikor valaki nem kap második esélyt, de vadul harcol érte, hogy teremtsen magának egyet. És amikor az ember tanújává válik egy ilyen küzdelemnek, ráébred a saját második esélyére."

Érdemes szót ejteni a borítóról is a tartalom előtt. A misztikus, rejtélyes kék háttér erős kontrasztban van a piros címmel, ami hangsúlyozza a tragédia mélységét. 

Már azzal megfogott a történet leírása, hogy egy 1995-ben történt balesetet dolgoz fel, amikor én is születtem. Így már meg is volt a kapcsolódás a cselekménnyel. 

Majd kiderült, hogy egy velem hasonló idős újságíró nyomoz a kérdéses ügyben, amivel még közelebb éreztem magam a sztorihoz, hiszen eredeti végzettségem újságíró. A főszereplő újságírónak, Alexnek is megvan a saját problémája, betegsége, mellyel küzd, ahogyan a vegetatív állapotban lévő Amy is küzd az életben maradásért. A két egykorú nő élete  - ha nem is ugyanolyan súlyosan, de mégis - párhuzamot alkot. Amynek jót tesznek a az újságíró látogatásai, Alex pedig felemelkedhet a karrierjében, ha sikerül áttörést elérnie Amy történetével kapcsolatban. A nyomozás során több gyanús alak is előkerül, akik elkövethették ezt a szörnyűséget. Ám akiről kiderül végül, hogy bűnös, arra senki nem gondolt volna. Egy hasonló megrázkódtatáson átment fiatal nő esete került elő a rég elásott nyomozási mappákból, akinek a segítségével lelepleződhetett az elkövető. 

Külön szimpatikus volt, jó ötletnek tartottam, hogy váltott idősíkon és  több szemszögből ismerhettük meg a történetet, így nem maradt információhiány, homályos folt a cselekményben. 

Jó ideje nem olvastam ennyire izgalmas, tartalmas pszichológiai thrillert. Lenyűgözött a karakterek összetettsége, egymással való párhuzamuk. A nyomozás, a gyanúsítottak, a különböző szálak, a múltból felbukkanó érintettek mind mind árnyalták a képet, színesítették a cselekményt.
Lenyűgözött az összetett cselekmény, a rejtélyes elemek. Nagyon tetszett a szerző stílusa. Csak ajánlani tudom a műfaj kedvelőinek.

Nincsenek megjegyzések: