2023. március 16., csütörtök

Elinor Greenwood: Mit érzel?

Az érzelmek színes világa


Ez a könyv kívül belül színes, élénk, magával ragadó. Érdemes többször átlapozgatni, főleg kisgyermekkel együtt.

A könyv 2019-ben jelent meg itthon a HVG Könyvek kiadásában. A Hvg Kiadó sok-sok hasznos, változatos olvasmányt kínál az önismeret, önbizalam témakörében. Ide tartozik a Mit érzel? című könyv is. 

"Az élet egy utazás... élvezd az utat!"

"Fontos, hogy higgy magadban!"

Ezt a könyvet már az óvodás korú gyermekkel is lehet olvasni, hiszen az érzelmekről, érzésekről nem lehet elég korán beszélni. Fontos, hogy megismerjük az érzéseket, érzéseinket. Különbséget teszünk jó és rossz, kellemetlen érzések között. Ám mind szükségesek a mindennapjainkhoz, az élethez, így ne akarjuk csak a jót megélni, a rosszat pedig kizárni az életünkből. Fontos, hogy tudjuk kezelni az érzéseinket, ne uralkodjanak el rajtunk. Ebben segít ez a könyv is különböző trükkök, tehcnikák, ötletek bemutatásával. 

A szerző a könyvben a gyermekek nyelvén ismerteti az érzéseket, élethelyzeteket, s tanácsokat ad, hogyan tudjuk feldolgozni a kellemetlen helyzeteket. 

Ennek köszönhetően a gyermek megtanulhatja kezelni az indulatait, dühét, szorongásait. Kiderül, hogy a sírás jót tesz a szervezetnek, hiszen megkönnyebbülünk, tisztülünk általa, akár meg is nyugszunk. 

Érdekességként pedig az írónő elénk tárja, hogy az egyes érzések megélése közben mi történik a szervezetünkben.

Ne felejtsük, hogy az érzelmek a barátaink, csak meg kell tanulnunk jól kezelni őket. 

Nincsenek megjegyzések: