2022. október 27., csütörtök

Julien Sandrel: A csodák könyve

Ez a kötet édesanyám útján került hozzám, ő választotta ki nekem a könyvtárból. Ahogy később engem is, őt is  a könyv címe fogta meg. Kinek ne keltené fel a figyelmét a csodák könyve, maga a csoda szó. Ettől mind mind valami nagyszerűt, valami felemelőt várunk. Pedig az igazi csoda a részletekben rejlik.

"Sokkal több van benned, mint gondolod."

A cselekmény tükröt tart a mai társadalom elé, hiszen azt ábrázolja, amikor a munka, ezáltal az okos eszköz bedarálja a felnőttet, ami miatt nem figyel eleget a gyermekére. Ez, mint ahogy a történetből kiderül súlyos következményekkel járhat. Ám ebben a könyvben az a szép, hogy az édesanya okulva a nem megfelelő sorrend felállításából (munka, gyermek, a gyermek, munka helyett) hatalmasat fordul vele a világ és megváltozik. Először kis lépésekben, majd egyre nagyobbakban nyilvánul meg az újonnan felfedezett életszeretete, amit a kómában fekvő fia hozott vissza számára. 


Összességében egy fantasztikus történetet kaptam, mely az élet értékére hívja fel a figyelmet. A szerző hangsúlyozza, hogy semmi sem lehet olyan fontos, hogy közben elfelejtünk élni. Álljunk meg néha és csodálkozzunk rá a világra, annak szépségeire. Ne hagyjuk, hogy a munka, a karrier magunk alá temessen. Eleinte ez történik a könyvben szereplő édesanyával is, majd felnyílik a szeme és átértékeli az életet. Egy trauma kellett ahhoz, hogy öntudatra ébredjen az anya, az a nő, akiben régen annyi tűz és életkedv volt. Mondhatni, hogy az édesanya küzdött a fiáért, a fia pedig az álmai lejegyzetelésével újra életet, életkedvet csepegtetett az anyukájába.
Ez a történet valóban a csodákról szól. Érdemes hinni bennük! :)

A csodák könyve azt bizonyítja, hogy soha nem késő változtatni az életünkön és újragondolni azt. Merjünk boldogok lenni és ne csak a munkának, a kötelességeinknek éljünk.

Nincsenek megjegyzések: