2022. október 29., szombat

Carla Schiappa-Burdet: Élj úgy, mint Harry Potter

A Harry Potter varázsa engem felnőttként ért utol, ám a hatás így sem maradt el. Amikor megláttam, hogy egy mondhatni életmód-tanácsadóként is megismerhetem Harryt, tanulhatok tőle - vagyis attól a karaktertől, akit Rowling életre hívott - tudtam, hogy el kell olvasnom.

Ebből a könyvből megismerhetjük Harry tulajodnságainak, személyiségének előnyös, pozitív oldalát, ami követendő példa lehet számunkra is. 

A Harry Potter világa egy teljesen új univerzumot nyitott meg előttünk, ahol bármi megtörténhet. Újra élhet, aki meghalt, a félelmek legyőzésre kerülnek, a tanulás nem csak unalmas, monoton időtöltés, hanem izgalmas tevékenységgé válik. 

„A döntéseinkben, nem pedig a képességeinkben mutatkozik meg, hogy kik is vagyunk valójában.”
A szerző a varázslófiú személyén keresztül megmutatja, miért éri meg szerénynek és barátságosnak lenni, szorgalmasan tanulni, figyelni a részletekre, merni segítséget kérni, helyesen dönteni, az alapján, amit a szívünk diktál. Hosszan ír  az írónő a kitartásról is, ami rendkívül nemes tulajdonság a nayglelküséggel karöltve. Emellett hangsúlyozza, hogy fogadjuk el az érzéseinket, - legyen az félelem, harag, stb. - hiszen így tudjuk, holl vagyunk erősek és hol van a gyenge pontunk. Ezekkel érdemes tisztában lenni, így nem menekülünk saját magunk elől, hanem szembenézünk az érzéseink tükröződésével. Tudjuk, hgy egyes helyzetekben miért reagálunk úgy, ahogy. Így legközelebb már felismerjük ezt a viselkedésmintát és tudunk változtatni rajta.

A kötetben Harry, mint tanácsadó, mint a barátunk jelenik meg, aki segít, hogy legyőzzük az akadályokat és elérjük a céljainkat, ahogyan ő is tette.

Ne feledjük, nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Mindent vizsgáljunk meg több oldalról, így könnyebben rálelhetünk a megoldásra.

Nincsenek megjegyzések: