2022. április 17., vasárnap

Anne Raven: Sekély

Anne a Illegális szerelem című regényével már megvett magának, így kíváncsian vártam, hogy az új, erotikus-romantikus története mit tud, mit tartogat számomra.

Köszönöm szépen az írónőnek, hogy meglepett egy dedikált példánnyal, így a megjelenést követően egyből neki tudtam állni olvasni. 

Viszonylag régen, régebben olvastam erotikus könyvet, így izgatottan lapoztam fel a Sekélyt, hogy újra megkapom e azt az extázis közeli élményt, amit a korábbi erotikus olvasmányoknál.

"Az érzelmek voltak az ellenségeim, mert csupán azok tudtak bántani."

A regényben megtalálható a drog, különböző tudatmódosító szerek cseréje és használata, sötét "erők" , melyek elég rendesen lehúzzák szereplőinket. Na és persze a szex, ami az egész sztori mozgatórugója. 

"(..) sokkal nagyobb a szíved, mint mutatod. Sokkal bátrabb vagy, emberibb és szerethetőbb, mint amit valaha is elhittél, elhinnél magadról."

Árvaház, gyermekkori bántalmazás, szexuális zaklatás és a szex, mint menekülőút. Ez jellemzi igazán Krisztián életét, aki a Balaton parton próbál egyenesbe kerülni, kigyógyulni a sötét múltból. Ám a pókerjáték, drogkereskedés még így is bekúszik a küszöb alatt, mint sötétbe rántó eszköz, az ördög kísértése. Majd egy komolyabb baleset után Krisztián találkozik Mírával, aki a korábbi nőkhöz képest teljesen más, hatást gyakorol rá, megmozdít benne valamit. Ám nem megy olyan könnyen a dolog, hisz Krisz nem az a romantikus, monogám párkapcsolatkedvelő alkat, sőt még a múltja is árnyékként követi, amivel veszélybe sodorhat másokat is. Ám az igaz, őszinte szerelem képes lehet legyűrni az akadályokat, eloszlatni a sötét felhőket. A kérdés csak az, a két fiatal kitart e jóban rosszban egymás oldalán, meglátják e a másik igazi arcát, személyiségét?

Egyáltalán, aki ennyire rá van függve a szexre, képes lehet egy nő mellett lehorgonyozni? Kiderül vajon, Krisz miért használja szinte játékszerként a nőket? Valóban ennyire kegyetlen lenne vagy csak palástolni akarja az emberi oldalát? 

Érdekes felvetések születtek meg bennem, melyekre sorról-sorra meg is kaptam a választ a könyvben.

A sztori felvillanyozó volt, nem ült el egy percig sem, sőt kijelenthetem, hogy sokkal több, mint erotikus történet, annál sokkal komplexebb. 

Ajánlom mindazoknak, akik szeretik Anne stílusát, az erotikus irányvonalat és a mély tartalmat, hisz ebben a történetben Anne nem csak a felszínt kapargatja, hanem kiteríti a lapokat, fény derül a karakterek milyenségére, múltjára, előtörténetére. 

Nincsenek megjegyzések: