2022. január 26., szerda

Romantika és nyomozás a sorok között

 azaz, író-olvasó találkozón jártam

Megismerhettem két édesanyát, feleséget, nőt, alkotót, akikkel ismét gazdagodott az irodalmi paletta.

Két keszthelyi kötődésű írónőt látott vendégül Gyenesdiás a községházán. Farkas Anett és Anne Raven szerzők örömmel válaszoltak a kérdésekre, majd dedikálták könyveiket. Megyeri Judit sajnos megbetegedés miatt nem tudott jelen lenni. Neki innét is jobbulást kívánok!

Anett A 33-as beteg című krimi, pszicho-thriller kötetét, míg Anne az Illegális szerelem című negyedik regényét hozta magával. 

Mindkét írónő a NewLine Kiadó csapatát erősíti, így, ha csak közvetve is, de kijelenthetjük, hogy kolléganők. A szerzőket családjuk is elkísérte a találkozóra, akik büszkén ültek a vendégek soraiban. 

Korosztály alapján nem tettek megkülönböztetést az írónők. Mindketten körülbelül kamaszkortól ajánlják kötetüket, természetesen elsősorban az adott zsáner, műfaj kedvelőinek. 


A történetek csak kipattantak a fejükből, nem volt előzetes terv, hogy miről fognak írni. Érdekesség, hogy míg Anettnél délelőtt jön az ihlet, addig Annet este kapja el az alkotás heve. 
A családi háttér és a szűk környezet mindkét esetben támogató, pozitívan fogadták a történetek napvilágra kerülését. 

Anett és Anne is rengeteget olvas, olvasott, így mondhatni, hogy ez megalapozta a történetalkotás iránti vágyukat, ám maga a történet mindkét esetben fikció, a valósággal való egyezés csak a véletlen műve. 



Anne-nek az Illegális szerelem a negyedik regénye. Korábban három e-könyv formátumban jelent meg, így a mostani az első, ami nyomtatásban is olvasható. Amikor elkezdett írni, nem szerette volna, ha mindenki megtudja, hogy ő rejtőzik a sorok mögött, így álnév mögé bújt, aminek az a játékossága, hogy lefordítva félig-meddig egyezik a saját nevével. Anne elárulta, hogy lesz folytatása a kötetnek, ám előbb egy másik történet kerül nyomtatásba, mely a Sekély címet viseli.


Anett friss szerzőként igyekszik elnyerni az olvasók tetszését, reméli, hogy sokak tetszését elnyeri ez a csavaros, fordulatokban gazdag történet. Anettnek hatalmas löketet adott Zsiga Henrik tanfolyama, ahol megkapta a kezdő lökést az írói pálya felé. Emellett Pózvai Albin nyugalmazott rendőr alezredes volt a mentora a könyv írása során. A nyugdíjas rendőr beavatta, hogyan tudja hitelesen megjeleníteni a nyomozást, milyen formaságoknak kell megfelelnie. 
Anett szintén készül a folytatással, mely, ha minden jól megy tavasszal már a könyvesboltok polcain lesz.

Nincsenek megjegyzések: