2021. október 31., vasárnap

Fiala Borcsa: Drill

 Minden lapnak három oldala van

A szerelem,párkapcsolat különös érzés, viszony, melyet számtalanszor megénekeltek, filmre vittek, versbe foglaltak. Ám mi van akkor, ha váratlanul valami megromlik, már nem ugyanaz, mint az elején volt? Mi van, amikor hirtelen - vagy nem is olyan hirtelen - felbukkan egy harmadik fél, akiért a férfi vagy éppen a nő otthagyja a családi fészket, feláldozza az addigi megszokott kis életét?

Elgondolkodtató, vajon mi miatt romolhat meg egy kapcsolat.. Erről ír részletesen Fiala Borcsa mind a három fél szemszögét bemutatva, így könnyebben megérthetjük, talán elfogadhatjuk az adott fél érzéseit, döntését. 


"Döntés. Nem vagyunk állatok, nem kizárólag az ösztöneink irányítanak. El kell dönteni, hogy átadjuk-e magunkat a hirtelen, elementáris erővel támadt érzelmeinknek, behódolunk-e a leküzdhetetlen vágyainknak, vagy felülkerekedünk rajtuk. Mindenki maga dönti el, hogy melyik utat választja. És ha csak hagyja magát sodorni az események által, az is egyfajta döntés."

Mindig kettőn múlik a vásár, szokták mondani. Egy kapcsolat vége mindig két emberen múlik,nem csak az egyik tehet arról, hogy megromlott a viszony. Ám egyik fél sem mondható hibásnak, hiszen közösen, mindketten kellenek hozzá. Ahhoz is, hogy működjön és ahhoz is, hogy már ne. Általában egy harmadik fél is közrejátszik abban, hogy vége legyen a kapcsolatnak, ám már ő előtte sem volt fenékig tejfel a helyzet, különben nem tudna hatást gyakorolni a férfire vagy éppen a nőre. Ezt írja le részletesen Fiala Borcsa mind a három szereplő nézőpontjából. Így valamelyest megérthetjük mindőjük helyzetét, érzéseit.
Elgondolkodtató, vajon mi minden vezethet ahhoz, hogy megromoljon egy kapcsolat.

Elhidegülés, megszokás? Vágynak már a felek valami újra, életre, színre a megszokott rutin helyett? Meglehet.. Ám hiszem, hogy ahol igazán tesznek a kapcsolat működéséért, ott nem üti fel a fejét a kikacsintás, a harmadik fél felbukkanása, elhidegülés.

Összességében ismét egy őszinte, életszagú történetet kaptam az írónőtől, akitől érdemes olvasni akár csak egy cikket is, hiszen az is velős, megragadja benne a lényeget, ahogy a könyveiben is.

Nincsenek megjegyzések: