2021. szeptember 19., vasárnap

Lukács Liza: Hogyan szeretsz?

Kötődési sebeink gyógyítása


Lukács Liza Hogyan szeretsz? című könyve hatalmas kedvencem lett.

Ez a kötet az egyik legjobb a témában. Minden olyan kapcsolódást, kötődést említ, melyek hatással vannak az egész életünkre.
Lukács Liza közérthetően, mégis mély információtartalommal foglalta össze, hogy min is múlik, ki hogyan szeret, hogyan tud, hogyan képes szeretni.
Mindezt korosztályokra, különböző problémákra lebontva.

"Önmagunk megismeréséhez ugyanis mindig kell egy másik ember, aki betölti a tükör szerepét. Az igényeink, a szükségleteink, az érzelmeink visszatükrözéséből áll össze bennünk egy kép önmagunkról."


"A stresszkutatás egyik legfontosabb felismerése, hogy a személyes jó kapcsolatok nemcsak elraktározódnak az idegrendszerben, hanem a leghatásosabb és mellékhatásoktól mentes gyógyszert is jelentik a testi és lelki feszültségforrásokkal szemben."

A könyv elején mélyebben megismerhetjük magát a kötődést, a kötődés típusait. Majd ezután korcsoportokra lebontva ráismerhetünk a saját jellemzőinkre is vagy éppen a környezetünkben élők kötődési típusára, sebeire. A szerző, szakember informatívan, közérthetően vezet be minket a kötődés, leválás, önállóság, öröklődés berkeibe. Külön ajándék, hasznos útmutató, hogy minden fejezet végén önismereti, önsegítő kérdéseket gyűjt csokorba Lukács Liza pszichológus, melyek segíthetnek alaposabban megismerni önmagunkat, azt, ahogyan viselkedünk, szüleink viselkedését. Több ízben olvastam már ebben a témában, de úgy tűnik, még mindig tud újat mondani a szerző. 

A szerző fő célja, hogy rálépjünk az önismeret, öngyógyítás útjára, a következő generációnak pedig ne adjuk át saját kötődési sebeinket, hanem gyógyítsuk meg magunkat előbb.
Bátran ajánlom a téma iránt érdeklődőknek!

Hasznos tanácsadó lehet ez a kötet annak, aki útmutatót szeretne kapni kötődési sebeinek gyógyításához, megértéséhez, feldolgozásához. 

Nincsenek megjegyzések: