2021. szeptember 30., csütörtök

Kádár Annamária: Valódi példaképek

Inspiráló történetek küzdelemről és kitartásról


Példaképre igenis szükségünk van, erősítenek, bátorítanak, megmutatják, hogy igenis érdemes küzdeni, kitartani a célunkért. 

Merjünk nagyot álmodni!

"Mert nagyon sokszor azt hisszük, hogy egy talicska limlommal boldogabbá tudjuk tenni magunkat és a másikat – pedig igazából csak egymásra van szükségünk!"
Kádár Annamária ebben a kötetben valóban valódi példaképeket mutat be, mesél róluk. Kitartásukkal, tenni akarásukkal, vágyálmaikkal reményt adnak a mai gyerekeknek, de sok sok felnőttnek is. Soha nem késő elkezdeni, belevágni egy nagy kalandba. Legyen az utazás, egy könyv megírása, segítségnyújtás, a szeretetünk kiterjesztése, tehetségünk kibontakoztatása, álmaink megvalósítása. A könyv és a benne lévő élettörténetek, sikertörténetek megmutatják, hogy érdemes küzdenünk, hinnünk abban, amit el szeretnénk érni. Soha ne adjuk fel, tartsunk ki akkor is, amikor lebeszélnének minket, nem hisznek bennünk. Bizonyítsuk be, hogy igenis képesek vagyunk elérni a kitűzött célt, ahogy a kötetben felsorolt ismert és elismert emberek is.

"Vagyunk mi és vannak ők – ez a gondolat minden előítélet gyökere. Sokszor egy apró különbség is elég ahhoz, hogy félelemmel és ellenséges indulattal tekintsünk egymásra."

"Az olvasás varázslat. Megfeledkezünk önmagunkról, és mindennapi valóságunkat hátunk mögött hagyva, belépünk egy teljesen új világba. Egyetlen életünk helyett ezernyi életet élhetünk, gondolatban elröpülhetünk más korokba és kultúrákba, a legizgalmasabb hősök bőrébe bújhatunk, válogatott kalandokban lehet részünk. Miközben pedig másokról olvasunk, csodálatos módon egyre többet tudunk meg saját magunkról."
Mondottam ember küzdj és bízva bízzál! Nem véletlen, hogy ezzel a felszólítással zárja nagy volumenű művét Madách Imre. E mondat bontakozik ki Kádár Annamária élet írta meséjében is.

Olvasd el kortól függetlenül és gazdagodj, inspirálódj általa!

Nincsenek megjegyzések: