2021. június 19., szombat

Polus Enikő: Életünk mellékszereplői

Az érzelmi intelligencia fejlesztése


Polus Enikő mentálhigiénés szakember, családsegítő, fejlesztő pedagógus formabontó kötete tavaly, 2020-ban jelent meg a Jaffa Kiadó gondozásában, gyönyörű színekkel, keménytáblás kiadásban.

A szakértő segít, hogy fejlesszük személyiségünket, tudatosabban éljük hétköznapjainkat. Rávilágít arra, hogy minden egyes pillanat fontos, jelentős lehet az életünkben, akár a környezetünk életében, ahol mi játszunk mellékszerepet. 

"Soha nem baj, ha nem mindenki szeret, de legyen valaki, aki igen."
Az Életünk mellékszereplői egy olyan könyv, amelyben a szerző, szakember megmutatja,hogyan lehetünk mások hasznos, akár kulcsfontosságú mellékszereplői, s, hogyan vehetjük észre a saját mellékszereplőinket, hogyan, miképpen becsülhetjük meg őket. Polus Enikő szakmai tapasztalatai mellett számos saját példát is hoz egy-egy élethelyzetre, melyeket sok esetben mesével is alátámaszt, bemutat, ábrázol.
Ez a kötet rávilágít arra,hogy mi legyünk saját magunk életének kovácsai, főszereplői, mellékszereplőinkre pedig fordítsunk nagy figyelmet, hisz rengeteget tanulhatunk tőlük.

Mindennek oka van, okkal történik velünk az, ami. Nem véletlenül találkozunk bizonyos emberekkel, hiszen valamilyen formában hatással vagyunk az életükre vagy éppen ők a miénkre. Minden mindennel összefügg, mint egy nagy körforgás. Fontos, hogy lehetőségünkhöz mérten tegyük szebbé, jobbá a másik életét, dobjuk fel a napját, hiszen ezzel már örömteli perceket okozhatunk az illetőnek. Jó tett helyébe pedig jót várj. Ám ne feledjük, nem biztos, hogy attól a személytől kapjuk vissza ezt a jót, akinek adtuk. 

Ajándék lehet a másik számára akár egy mosoly, egy apró gesztus is, nem kell hatalmas dologra gondolni. Emellett ne felejtsük el, hogy a saját életünkben a főszereplők mi vagyunk, tehát magunkat állítsuk az első helyre. Pihenjünk eleget, töltődjünk fel, foglalkozzunk lelkünk ápolásával, személyiségünk fejlesztésével. Ezáltal tudunk aktívan, pozitív szerepkört betölteni mellékszereplőként mások életében és így élhetünk igazán főszereplőként sajátunkban. 

Nincsenek megjegyzések: