2021. május 29., szombat

Morgan Rhodes: Falling Kingdoms - Fagyos hullámok

A Fagyos hullámok a sorozat magyarul megjelent negyedik kötete. Ugyan már ez is szép szám, úgy tűnik, hogy dupla ennyi részre számíthatunk még, hiszen eredeti nyelven már lezárult a sorozat, ráadásul nyolc kötettel. 

Az előző részekhez igazodva ez a kötet is jól kidolgozott, most is kapunk új karaktereket, akik segítik hőseinket a nekik rendelt úton. Úgy gondolom, hogy a történet kiemelkedő része a fantasy birodalomnak, mind felépítettség, kidolgozott szereplők, cselekmény és karakterfejlődés szempontjából. 

Még mindig Mytica trónja és a birodalom áll a történet középpontjában, természetesen párhuzamban az őskövekkel és a Figyelőkkel. Királypártiak, lázadók, szörnyek csapnak össze egymással, ám a végére megváltoznak a szerepek, hogy ki kinek az oldalán harcol, hiszen több ízben is tanúi lehetünk karakterfejlődésnek, csavarnak, amit előszeretettel alkalmaz az írónő. Persze ettől csak még izgalmasabb, fordulatosabb lesz az egyébként sem egyszerű, hétköznapi sztori. 


Kiderült, hogy nem mindenki eleve rossz, gonosz, aki annak látszott, annak mutatta magát. Előfordulhat, hogy, akit eddig ki nem állhattunk, az a kedvencünké avanzsálódik, drukkolunk, hogy sikerüljön a terve. Kíváncsi vagyok, hogyan tudják helyrehozni a saját és szüleik hibáját a szereplők. Lesz fejtörés, feladat bőven, annyi biztos. Ám erre még várni kell, hisz négy rész követi ezt a kötetet. Akarom mondani remélhetőleg magyarul is, hiszen eszméletlen jó és különleges a történet, érdemes magyarul is olvasni, forgalomba hozni. 

Nincsenek megjegyzések: