2021. március 28., vasárnap

Spirit Bliss: Mennydörgő némaság

Elérkeztem a végső búcsúhoz, amikor lezárom magamban a Swanson-Summers történetet. Fájó szívvel, de mégis boldogan, elégedetten fejeztem be az utolsó kötetet. 

Spirit Bliss sokadszorra is elvarázsolt, rabul ejtette a szívem. Kétségtelen, hogy az egyik ritkán emlegetett tehetséges hazai írónőnk, aki több figyelmet érdemelne.

"A testvéreknek két kötelessége van, hogy békeidőkben civakodjanak, a bajban pedig összetartsanak."

Könyvmolyképző Kiadó ad otthont az írónő eddig megjelent könyveinek, amely remélem még gyarapodni fog a közeljövőben. 

A befejező rész váratlan fordulatokat tartogat, ami hatással van az összes szereplőre. Bűnüldözés, menekülés, álca, haláleset, félelem, rettegés szeretettel, érzelmekkel fűszerezve. Elénk tárul a gyönyörű Skócia, ahol tanúvédelmi program keretén belül tartózkodik a Swanson és Summers család. Rejtélyek, váratlan gyilkosságok ütik fel a fejüket, melyek még inkább felrázzák és összezavarják szeretett karaktereinket. Kicsit olyan, mintha az olvasó és a szereplők is egy kész átverés show-ban szerepelnének ahol minden sarkon kandikamera leselkedik áldozatra várva. Ráadásul azt sem tudni kiben bízhatnak, ki barát, s ki ellenség. Emellett érzelmek garmadája vonul végig a cselekményen. Jossie két tűz közé kerül, vajon kit szeret valójában, s kire tekint barátként? Adam és Camilla a kislányuk és egymás lelki, mentális egészsége miatt aggódnak, hisz a bekövetkezett tragédia mindőjükben mély nyomot hagyott. Végül mikorra úgy tűnt, hogy elmúlik a fenyegetettség, megérkezik a felmentő sereg a véghajrában kiderül, hogy sokan nem azok, akiknek mondják magukat, van akit pedig ártatlanul megbélyegeznek. A végső küzdelem után mindenki megnyugodhatott, majd a két friss szerelmes rájött, hogy a korkülönbség nem lehet akadály, ám ráérnek, hiszen az igaz szerelem türelmes, kitartó és elszánt a választott mellett. 


A történet fokozatosan bontakozott ki a szemem előtt, izgalomban tartva. A nyomozót hamar megkedveltem, Jossie-t, Adam húgát pedig jobban megismerhettem, mint eleddig. Ez a kötet méltó lezárása a Swanson-Summers történetnek.
Ráadásul még intenzívebbnek éreztem, mint az előzőeket. Le a kalappal az írónő előtt,hogy fenn tudta tartani az érdeklődésemet feszültségkeltő történetvezetésével.

Az előző kötetekhez hasonlóan nyugodt szívvel ajánlom ezt a részt is a borzongani vágyóknak, rejtélyt szeretőknek.

Nincsenek megjegyzések: