2021. március 17., szerda

Spirit Bliss: Kígyók sziszegése

Az Árnyékvilág trilógia második része talán még jobban beszippantott, felpezsdített, mint az első kötet.

Ismét csak dicsérni tudom az írónőt, aki rendkívülit alkotott ezzel a történettel. Megragad, kalandra hív, nem enged. Majd egyre csak a folytatás mibenléte furdalja az oldalam.

"Mikor Peter Summers, menedzser rádöbben, hogy a filmstúdió, amelynek dolgozik, gyermekprostitúcióval is foglalkozik, először nem tudja, mit tegyen. Egy dologban biztos csak: nem fordíthatja félre a fejét, ahogyan mások teszik!

Kockára teszi a szerelmét, a saját biztonságát, az életét, hogy bizonyítékot gyűjthessen a bűnösök ellen, és kimenekítse a karmaik közül a gyerekeket."


A kötet gyönyörű borítója egyszerre ábrázolja a cselekményt beindító motívumot az esküvői ruha képében, míg a liliom a boldog beteljesülést testesíti meg. Ráadásul a virág neve felbukkan egy monumentális dalcímben is a történet vége felé. 

Míg az első rész Adam és Camilla szálát bontotta ki lépésről-lépésre, megismerve a ma már szívemhez oly közel álló mellékszereplőket, addig ebben az etapban Julie és Peter szerelmének, kapcsolatának a kibontakozását vehetjük górcső alá. Emellett elénk tárul Adam gyermek-, majd kamaszkora, ahogy egyik napról a másikra jóképű, tehetséges férfivé válik Peter oldalán, nevelése által. Betekintést kapunk Peter és Adam apa-fiú viszonyáról, arról is, hogyan kerültek egymás mellé, s mennyi mindent éltek meg együtt. 

A kapcsolati ábrázolások mellett fény derül egy rég elfeledett bűntényre, amely most napvilágra kerül, ám ennek kemény következményei vannak, amit szeretett karaktereim akarva-akaratlanul elszenvednek. Félreértések sorozata az, ami bajba, veszélybe sodor sokakat. Az igazi bűnösök pedig hosszú ideig megússzák, nem kerülnek horogra, de végül, nagy nehézségek árán sikerül felgöngyölíteni az ügyet. Másrészről pedig egy tehetséges énekesnő szárnypróbálgatása is megmutatkozni látszott, sőt némi kitartó küzdelem után meghozta gyümölcsét. 

A hideg kirázott, rettenetes volt pedofíliáról, erőszakról olvasni, amit fiatal fiúkkal tettek befolyásos emberek, akiknek a pénz által korlátlan hatalom volt a kezükben. Fokozott kíváncsisággal vártam, vajon mi sül ki a nyomozásból, magánakciókból. Ám, ahogy annak lennie kellett, ugyan halmozott nehézségek, akadályok árán, de elkapták az elkövetőket, akik oly sok álmatlan éjszakát okoztak az utánuk kutatóknak és szeretteiknek. 

A krimi és a romantikus szál párhuzamosan volt jelen a cselekményben, tökéletes kettőst alkotva. Izgalom, boldogság, rettegés, félelem, bűnüldözés egyaránt megjelent a történetben. 

Nincsenek megjegyzések: