2021. március 10., szerda

Spirit Bliss: Árnyékvilág

Az Árnyékvilág az írónő azonos című könyvsorozatának első része. Korábban a Démoni érintés trilógiával már megkedveltem Spirit Bliss stílusát, így alig vártam, hogy még mást is olvashassak tőle. 

A kötet 2010-ben jelent meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában. 

A borító a főszereplő, Adam filmbeli karakterére utal, ami kihatással van az egész életére. 

A cím már magában foglalja, hogy nem minden arany, ami fénylik, az ismertségnek is megvan a maga árnyoldala.

Ezt bizonyítja Adam Swanson élete is, akinek lépten nyomon fotósok, újságírók, de legtöbbször őrült rajongók loholnak a sarkába. A fiatal férfi hamar belopta magát a szívembe. Tetszett, hogy nem él vissza a népszerűségével, hanem szeretné, arra vágyik, hogy a valódi Adam-et kedveljék, ne csak a színészt lássák benne  mozivászonról. Majd váratlanul betoppan az életébe az a nő, akit egyáltalán nem hat meg, hogy mekkora sztár is Adam, hanem meglátja benne a pőre, esendő, szerethető embert. Kapcsolatuk lassan, fokozatosan bontakozik ki a történet során. Végigkövethetjük, hogyan lesz ismerkedésből barátság, majd szerelem, végül életre szóló kaland. Ám nem olyan felhőtlen a helyzet, mint, ahogy látszik elsőre. Folyamatos hadban állnak az elvetemült rajongókkal, sokszor veszélyben forog az életük, hajszálon múlik, hogy túlélik és nem veszítik el egymást. A barátok támogatása, odaadása megakadályozta a végső katasztrófa bekövetkeztét, így már csak a következő kötet hozhat váratlan fordulatokat. 

A szinte már pszichiátriai esethez közelítő rajongók mellett a sötét múlt is felbukkan, amikor senki sem számít rá és nem kis bonyodalmat okoz a fiatalok életében. Érzelmek garmadáját vonultatja fel a szerző, egyik pillanatról a másikra változik a közhangulat, csak úgy pörögnek az események. Ennek köszönhetően egy csepp idő sincs unatkozni, nem laposodik el a történet, hanem fokozatosan csigázza az olvasót a váratlan eseményekkel. 

Mind a stílus, mind a karakterábrázolás -, jellemzők szerethetőek, könnyen befogadhatóak. 

A regény egy nem mindennapi romantikus történet, amelybe pszichológiai krimiszál is vegyül az elérni kívánt hatás érdekében. Humor, szenvedély, feszültség, akció és erotika biztosítja az izgalmakat az olvasó számára. A történet egy olyan világot próbál bemutatni, amely kívülről csillogónak, izgalmasnak, boldognak tűnik, de valójában árnyék fedi.

Nincsenek megjegyzések: