2021. március 13., szombat

Kopácsi Krisztina: Fagypont

Az írónőnek ez a második könyve, ami idén látott napvilágot a Newline Kiadó gondozásában. 

A Sötét múlt után kíváncsian lapoztam fel ezt a kötetet, vajon mit tartogat. A szerző stílusa sokat fejlődött, finomodott, ami visszatükröződik a cselekményszövésben, a történet kibontakozásában.

A kötet hordozza a romantikus krimi jegyeit, ám a krimi szál jóval később mutatkozik meg. 
Első ránézésre egy hétköznapi történetet kapunk, ami lassan tündérmesébe lép át, majd jönnek az egyre furcsább esetek, váratlan fordulatok. Egy alaposan kidolgozott cselekményleírást kapunk, amiben senki nem az, aminek elsőre mutatja magát. Keserédes történet, amely magában hordozza az édes beteljesülés vágyképét.


A könyv elején könnyen abba a tévedésbe eshetünk, hogy erősen egy Hollywood-i filmre hajaz a sztori, amiben két férfi harcol a kiszemelt nő szerelméért. Ashley, a főszereplőnő sokáig őrlődik melyik férfi mellett döntsön, a titokzatos szépfiú Cameron, vagy pedig az őszinte, jóképű Ridge legyen a befutó. Végül győz az egyenes jellem, az angyalbőrbe bújt veszélyes pasi pedig hitelét vesztette a lánynál. Ashley és Ridge kapcsolatát egy múltbeli, elfeledett személy árnyékolta be, aki meg akarta akadályozni a pár happy end-jét. Ez kis híján sikerült is neki, ám Ashley-t keményebb fából faragták, nem az a könnyen feladó típus. Emellett a nő és a férfi életét is több negatív történés, nehézség keresztezte, melyekkel szembe kellett nézniük a sikeres továbblépés, megoldás eléréséhez. 

Összességében egy szépen felépített, részletgazdag történetet kaptam, szinte megelevenedett előttem a cselekmény, mintha most, a jelenben történne. Tetszett, hogy szép lassan bontakozott ki a cselekmény, majd mit sem sejtve, meglepett a szerző, amikor az utolsó etapban tetőfokára hágott a hangulat és fogva tartott a szereplők sorsa, ki éli túl, megmenekülnek e hőseink.

Nincsenek megjegyzések: