2020. december 14., hétfő

Alan Cohen: A csodák tanítása könnyedén

 Utazás a félelemtől a szeretetig


Akár fájdalmas nehézségekkel küzdesz, akár jól alakul az életed és szeretnéd, hogy még jobb legyen, a könyv ihletet adhat, segíthet a gyógyulás, az ébredés következő szintjére lépni, hogy megérezhesd, veled is történhetnek csodák - olvasható a könyv hátlapján az ismertető, avagy az, amiért érdemes kézbe venni ezt a könyvet.
"A félelemtől sérülünk, a szeretettől gyógyulunk. A többi csak részletkérdés."
Ismét egy könyv, ami hozzám tett, több lettem általa. Ellátott sok-sok jó tanáccsal, útmutatóval az élethez, annak átéléséhez, megéléséhez. Még többször át kell néznem, gyakorolnom, de már alkalmazok belőle egy-egy technikát.


Szépen felépített, követhető útmutató az élethez. Megismerkedhetünk különböző technikákkal, amelyek átalakítják a szemléletünket, más képünk lesz a környezetünkről. Többek között elénk tárja a szerző, hogyan formáljuk át pozitív töltetűvé az ellenünk irányuló támadást, szidást. Minden okkal történik velünk és éppen akkor, amikor megtörténik. Amikor verbális vagy non-verbális támadás ér minket, ne a rossz, fájó oldaláról közelítsük meg az esetet, hanem alakítsuk át pozitívvá. Gondoljunk bele, hogy minden egyes minket ért fájdalom, bántás egyben tanítás is, ami által megerősödünk, felvértezzük magunkat a negatív emberek ellen.
"Tunya gondolatok nem léteznek. Bizonyos szinten minden gondolat formákat szül."
Gondolatainkkal valóban formát öltünk az éterben, teremtünk. Ezért kell arra gondolni, amit el szeretnénk érni, nem pedig a negatív dolgokra, mert akkor azok válnak valóra. Gondolatunk sugározzon szeretetet az egész világon minden embernek, élőlénynek, kívánjunk békét, boldogságot családtagjainknak, ismerőseinknek. Ne fukarkodjunk a jó kívánságokkal, előbb-utóbb kifizetődik. Ébredjünk hálával a szívünkben és tudatosítsuk magunkban, hogy ez a nap egy csodás nap kezdete.Majd este, lefekvéskor köszönjük meg a napot és soroljuk fel, aznap mi minden miatt mondhatunk köszönetet. 


Minden nap, amikor lehetőségünk nyílik tegyünk valami jót, varázsoljunk mosolyt embertársaink arcára. Ezáltal adunk és mi magunk is többek leszünk. Lássuk meg minden porszemben a jót, a szépet, az egyedit. A könyv felnyitja a szemünket, hogy mi magunk vagyunk a csodák. Mi vagyunk a mindenség, a hit, az erő bennünk van, hiszen, ha imádkozunk, fohászkodunk, az Univerzumhoz szólunk - ki, ahogy hívja - valójában saját magunkhoz beszélünk, a belső csodatévő, energiával teli énünket szólítjuk meg. Tehát el kell fogadnunk hogy képesek vagyunk a megfelelő belefektetett energiával elérni a vágyott célt. Nagyon fontos, hogy soha ne adjuk fel, keressük a kapaszkodókat és higgyünk magunkban, a saját erőnkben, varázsunkban. Abban, hogy mindennek ideje van, amit ki kell és érdemes is kivárni.

Nincsenek megjegyzések: