2020. szeptember 6., vasárnap

Gabrielle Bernstein: Ítélkezés nélkül

 Engedd el a negatív gondolatokat, amik meggátolnak egy jobb élet elérésében

Gabrielle Bernstein már több több sikerkönyvet tudhat a háta mögött, melyeket készséggel forgatnak az önismeret, önfejlesztés és pszichológia iránt nyitott olvasók. 

Előszeretettel olvasom az Édesvíz Kiadó kiadványait, mert mind a magyar, mind a külföldi oldalról igényes, értékkel bíró könyveket vonultat fel a palettán. Többek között ide tartozik Gabrielle Bernstein: Ítélkezés nélkül című könyve, aki mint életmód-tanácsadó látja el az olvasókat hasznos, főleg gyakorlati, részben elméleti tanácsokkal az ítélkezés ellen és az ítélkezésmentes, szeretetet sugárzó életmód kialakításához nyújt útmutatót. 

"A legkedvesebb dolog,amit másokért tehetünk az, hogy elfogadjuk őket. A legundokabb dolog pedig az, ha megpróbáljuk megváltoztatni őket."
"… igazság szerint a sérüléseink tesznek minket érdekessé, kreatívvá és egyedivé. De ezek a sérülések okozzák a neurózisunkat, a védekező mechanizmusainkat és az ítélkezésünket is. Ha elég bátrak vagyunk ahhoz, hogy szembenézzünk a sebeinkkel, elkezdődik a valódi gyógyulás."

 Sokszor akaratunk ellenére ítélkezünk embertársunk felett. Elég akár annyi is, hogy meglátjuk vagy egy-egy információt hallunk róla, már el is ítéljük, hogy biztos ilyen meg olyan. Ezt a szemléletünket, ha legyőzzünk saját magunkkal és az általunk elítélt személlyel is közelebbi - pozitív - kapcsolatba kerülhetünk. A szerző hangsúlyozza, hogy az ítélkezésünk által saját magunkat betegítjük meg, amellett, hogy negatív kisugárzásunkkal másokra is hatással vagyunk. Amikor pedig elengedjük magunkban az ítélkezést az adott személy felé és helyette szeretetet sugárzunk, az helyreállíthatja a kapcsolatunkat a másikkal. 

Rengeteg személyes tapasztalatát összegyűjtve, Gabrielle kidolgozta 6 lépéses programját, ami Neked is segíthet kilépni az ítélkezés gyűrűjéből. „Méregtelenítő” programjában több spirituális tanítást és technikát ötvöz, így az egyszerű, egymásra épülő lépéseket könnyen a napi rutinod részévé teheted.

Gabrielle Bernstein a könyvében jó tanácsokkal, meditációs leckékkel ismertet meg minket, amivel kordában tudjuk tartani az ítélkezéseinket. Ezek közül a technikák közül egyedül a kopogtató módszer az, ami távolabb áll a személyemtől. A többi lehetőség, mind-mind használható megoldásnak tűnik, sőt, van amit már sikerült is kipróbálni közülük. 

Nincsenek megjegyzések: