2020. augusztus 11., kedd

Tisza Kata: a legjobb hely a városban te vagy

 Tisza Kata már az akik nem sírnak rendesen című kötetével megfogott, így nagyon megörültem, hogy legutóbbi könyvtár látogatásomkor ez a könyv ott díszelgett a polcon, várva, hogy hazahozzam. 

"az a szerelem magyarázza
amikor annyira szeretnek
hogy a lábujjaid is
kivételesek lesznek
(…)"

"ez csak egy pillanat
míg jön a hajnal
majd elszáll az egész
mint sosemvolt sóhaj"

A szerző szavaitól mintha az adott pillanatban én is átélném azt a fajta elengedést, fájdalmat, gyászt, elmúlást, amiről éppen szó van a szövegben. 

Fájdalom, elengedés, megbocsátás mind-mind visszaköszönnek terápiás formában az oldalakról. Egy-egy írás/történet mintha velem történt volna meg, közelinek éreztem. Le a kalappal Tisza Kata előtt! Élethűen ír, el tudom képzelni, hogy az elém tárt szavak akár velem megtörténtek, megtörténnek, kavarognak körülöttem, mint ismert, ismeretlen történetek.

A kötet elolvasása után, Tisza Katát mindenkinek ajánlom ismerkedésre, olvasásra! Olyan érzelmi vonatra ültet fel a szerző, amely segít feldolgozni a veszteségeket, segít szembenézni velük. Versei, mint lüktető életszilánkok tárulnak elénk, melyek bármelyikőnkkel megtörténhetnek, szembejöhetnek. Így ezáltal még közelebb érezzük magunkhoz a lapokról visszaköszönő szavakat. 

A kötetet a Scolar Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre. Érdemes elolvasni a könyvet, hogy átéljük, átérezzük minden egyes sorát, ezzel is erősítve a lelkünket. 

Nincsenek megjegyzések: