2020. május 26., kedd

Kathryn Croft: A lány akit elvesztettél

Egyik kedvenc műfajom a thriller, főleg a pszichológiai thriller. Ennélfogva nem is volt kérdés, hogy elolvasom, felfedezem magamnak az írónőt. 

A könyv 2017-ben jelent meg a Művelt Nép gondozásában. 
"…soha nem lehet tudni mire képes valaki"

Ez a lebilincselő pszichológiai thriller az utolsó oldalig fogva tartott, soha nem tudtam, mi vár rám a következő oldalon, csupa rejtély és váratlan meglepetés jellemzi a történetet. A könyv elején egy fiatal pár tűnk fel babával, akik látszólag átlagos életet élnek, míg el nem rabolják a hat hónapos kisbabájukat. Ez hatalmas törést okoz az életükben, majd nagy nehezen, évekkel később, de sikerül megemészteniük a történteket. Ám úgy tűnik a múlt nem marad homályban, hanem megjelenik, aki elveszni látszott. Grace felkeresi Simonet, állítja, hogy ő a 18 éve eltűnt lánya, de csak egy plüss nyuszi a bizonyítéka, ami eleinte kevésnek bizonyul. Ettől kezdve felpörögnek az események, egy édesanyának eltűnik a 18 éves lánya, majd egy idő után váratlanul előkerül, de valami megváltozott. Simone elkezd nyomozni Grace állítása nyomán, ami veszélyes vizekre juttatja a nőt. Meglepő dolgokra derül fény Grace baba-, és felnőttkori elrablásáról és legfőképpen Simone férjéről és egy brutális élvhajhász társaságról, akik nem éppen hétköznapi hobbit választottak maguknak. 

Összességében elmondhatom, hogy eddig ez az egyik leghökkentőbb, legizgalmasabb pszichológiai thriller, amit olvastam. Fordulatos, egy másodpercig nem hagy nyugodni, a végén pedig ott a nagy bumm, amire egyáltalán nem számítottam. Szépen felépített történet, amelyet egy narrátor monológja - mint kiderül levél üzenete - kísér végig.

Nincsenek megjegyzések: