2019. december 7., szombat

Jakupcsek Gabriella: Nagy levegő

Aki megáll, elsüllyed


Jakupcsek Gabriella mind magánemberként, mind a médiában elbűvölő, mosolygós teremtés. Nagyon kedvelem, kedveltem a beszélgetős műsorait. Ha valaki, akkor ő mindig tudja, mikor mit kérdezzen. 

A Jaffa Kiadónál először 2016-ban látott napvilágot Megúszhatatlan című nagy sikerű könyve, majd ezt követte 2017-ben És te hogy vagy? második kötete, idén pedig a Nagy levegő - Aki megáll, elsüllyed című írásával örvendeztette meg az olvasókat. 

Az előzőekhez hasonlóan Gabi most megjelent könyve is csodaszép borítót kapott, magára vonja a figyelmet. Plusz pont - szerintem növeli az eszmei értékét a könyvnek- ,hogy az elején és a végén egyaránt illatosított oldal, vagyis négyzet található, ami kellemes, tavaszias, üde illattal kecsegtet.
"A szabadság meghagyása egy kapcsolatban központi kérdés. Mindezt úgy szerencsés kivitelezni, hogy nem elutasítani a másikat, hanem meghagyni mindenkinek a szabad életterét."


A szerző saját élete egy-egy tanító jellegű, elgondolkodtató mozzanatát is beleírta a történetbe. Munkája során sok érdekes, különleges vagy nem éppen hétköznapi személlyel találkozik, beszélget. Miközben elmélyedünk Gabi mondataiban, úgy érezhetjük mi olvasók, mintha egy kedves ismerőst, barátot hallgatnánk. Jó tanácsokat csempész a sorok közé, miközben megnevettet vagy éppen meghatnak a szavai. Vallja, hogy mindent meg lehet oldani, minden helyzetből van kiút, megoldás csak akarni kell, kitartani az adott cél mellett. Persze nagy előny, ha van egy biztos védőháló mögöttünk, de akkor se adjuk fel, ha egyedül kell megoldanunk. 

Valódi tanító jellegű írás, tele életbölcsességekkel, melyeket érdemes elolvasni, megfogadni.
Az alcímben is olvasható, aki megáll, az elsüllyed. Vagyis arra céloz a szerző, hogy minden - főleg fontosabb - lépés előtt vegyünk egy nagy levegőt, aztán vágjunk bele, ne hátráljunk meg a problémáktól, ne álljunk meg, mert akkor elsüllyedünk a mocsárban, önsajnálatban. Mindig menjünk, meneteljünk előre, úgy jutunk egyről a kettőre. 


 Összességében öröm volt újra elmerülni Gabi világában, úgy látni a világot, ahogy ő látja. Még mindig nagyon szimpatikus, két lábbal a földön álló személyiségnek tartom. Külön boldogság ebben a gyönyörű könyvben, hogy az elején és a végén illatosított oldal található! Kellemes, finom illatok. A szerzőhöz hasonlóan én is vallom, hogy nagyon fontosak a hétköznapokban a minket körülvevő illatok. Főleg akkor, hogyha egy kellemes emlék is párosul hozzá. 

Csodakönyv, aki tudja, olvassa el nem bánja meg! ;-)

Rendeljétek meg a Jaffa Kiadó oldaláról! 

Nincsenek megjegyzések: