2019. december 4., szerda

Biró Márta: Életem leckéi

"Szeresd magad, szeress másokat és szeretni fog a világ."


A közelmúltban interjút készítettem a szerzővel, innét az ismeretség, majd az érdeklődés a könyve iránt. 
Biró Márta Életem leckéi című könyvében saját élettörténetét tárja elénk, példát mutatva a hasonló élethelyzetben lévő vagy éppen nehézségekkel, akadályokkal küzdőknek. 

A könyv elején a különböző Mártához közel álló személyek ajánlóját olvashatjuk, majd ő maga foglalja össze gondolatait.


A könyvben a szerző gyermekkorától követhetjük nyomon az eseményeket. Nem éppen hétköznapi gyermekkora, de annál nagyobb élni akarása, kitartása példaértékű lehet mindannyiunknak. Mártát az élet rákényszerítette, hogy gondoljon önmagára, legyen benne tettvágy, hogy jobb életet biztosítson magának, mint amilyet a szülei teremtettek maguknak. 
Gyermekként rettenetes lehetett átélni mindazt a szörnyűséget, szívszorító helyzetet, amit neki át kellett élnie. Ennek ellenére egész hamar önálló lábra állt, még a szegényes körülményekből is a legjobbat hozta ki. 
Rámosolygott az életre, majd az élet is visszamosolygott rá. Egymás után érték a csapások, megpróbáltatások, de ő mégsem dagonyázott az önsajnálatban, hanem képes volt állva maradni, küzdeni, kitartani és ami a legfontosabb, hinni a jobb jövőben, szebb holnapban. 

A szerző megindító, fájdalommal kikövezett életútját itt-ott tarkította a szivárvány, remélem még lesz benne része ez után is. Márta személyében egy rendkívül közvetlen, kedves, barátságos személyt ismerhettem meg. 


Tanulság a könyvből: Legyünk erősek, kitartóak, mosolyogjunk minden nap, szeressük magunkat, egymást és idővel visszakapjuk a sok kiáramló szeretetet. Higgyünk magunkban, hogy képesek vagyunk felállni, tovább menni, élni, építkezni. Minden apró dologban, helyzetben lássuk meg a jót, a szépet, ezáltal könnyebbé, szerethetőbbé téve az életünket. 

Sok-sok erőt, hitet adott nekem Márta ezzel a könyvvel, merítsetek belőle ti is! Akkor is van remény, hogyha egyedül kell menned az úton, minden támogatás nélkül. Erre tökéletes példa Márta élete. 

A könyvet a Bíromakönyvem oldalon tudjátok megrendelni! 

Nincsenek megjegyzések: